Pawel Cibickis nya svåra polska val

Favoritlaget Legia Warszawa måste tappa för att Malmö FF ska bli Champions League-seedat...

Foto: Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

JÖNKÖPING. Här är Pawel Cibickis nya svåra polska val.

Vinner favoritlaget Legia Warszawa ligan blir Malmö FF inte seedat i Champions Leaguekvalet.

– Den här gången hoppas jag de förlorar så vi får en enklare väg, säger MFF-anfallaren.

Trots ett mycket stort övertag under den första halvleken borta mot Jönköpings Södra hade Malmö FF bara 1–0 i paus efter mål av Anders Christiansen (19).

– Vi dominerade ju helt. Jag borde gjort mål när jag bröstade bollen förbi Calisir, men la den i fel hörn. Räddningen på mållinjen på Mackans chans var också otrolig. Men vi vann, det var det viktigaste, säger Pawel Cibicki efteråt.

Cajtoft stängde igen

J-Södra överraskade på alla, kom delvis ut som ett nytt lag i andra halvek och kvitterade efter vackert mål av Dzenis Kozica (52). Cibicki serverade sedan Erdal Rakip till matchvinnande 2–1 (61).

Anton Cajtoft, U21-landslagets reservmålvakt var rätt bra?

– Reserv och reserv… Jag tror han är med och utmanar rejält om att stå i EM, säger Pawel Cibicki.

– Jag tycker aldrig J-Södra är nära att kvittera. Vi borde vunnit större, men det blev kanske onödigt spännande, säger MFF-anfallaren.

För den polsk-svenske 23-åringen väntar dock ett nytt drama under söndagen – och ett nytt svårt polskt val för Pawel Cibicki.

Under ett par år gjorde Pawel Piotr Cibicki ett par ungdomslandskamper för Polen eftersom Malmö FF-spelaren har dubbla pass, men förra sommaren valde han att representera Sveriges U21-landslag som sedan också kvalade in till sommarens EM-slutspel – i Polen.

Nytt polskt val

Nu har Cibicki hamnat i ännu ett polskt dilemma.

Om ligaledaren Legia Warszawa under söndagen vinner den polska ligan hamnar Malmö FF under strecket och blir inte seedat i tredje omgången av kvalet till Champions League, enligt sajten Uefaranken.

Pawel Cibickis polska favoritlag? Legia Warszawa…

– Familjen är från Warszawa och då är det det laget man kollar och håller på. Men nu hoppas jag att de förlorar. Tyvärr tror jag att de vinner, säger Cibicki med ett snett leende.

Hur viktigt är det att ni blir seedade?

– Vi har klarat kvalet två år i rad. Det skulle bli lättare. Men det är bra lag vilka vi än möter.

Här är de överens

I just det här fallet klarar sig Cibicki Jr från psykningar från pappa Tadeusz, som ju ville att sonen skulle representera Polen på landslagsnivå.

– Han håller inte på något speciellt polskt klubblag. Den här behöver vi inte bråka om, haha, säger Pawel Cibicki.

ARTIKELN HANDLAR OM