Förlust igen för HBK – men Haksabanovic kan ge 25 miljoner

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Haksabanovic.
Foto: Bildbyrån
Haksabanovic.

FOTBOLL

GÖTEBORG. Halmstad åkte på femte raka förlusten och halkar efter i allsvenskan.

Kanske kan en stabilare ekonomi bli plåster på såren.

Flera klubbar från Europas största ligor jagar supertalangen Sead Haksabanovic, 18. Enligt uppgifter förväntas prislappen hamna på över 25 miljoner kronor vid en flytt i sommar.

Halmstad chockade tippade topplaget Häcken med att göra 1-0 (36) genom Fredrik Olsson.

Men sedan blev det den gamla vanliga visan för HBK. Häcken vände till 2-1 och kunde, trots en rejäl slutforcering av gästerna, ta hem trepoängaren.

Det var nykomlingen Halmstads femte raka förlust i allsvenskan och 20:e (!) matchen på bortaplan i allsvenskan utan seger.

– Jag är nöjd över insatsen men besviken över att vi inte får något med oss. Vi hade en väldigt bra slutforcering som kunde lett till något, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Keita imponerade

Lånet från FC Köpenhamn, Aboubakar Keita som spel- och utseendemässigt påminner om Paul Pogba, gjorde en mycket bra match centralt på Halmstads mittfält och Jönsson har goda förhoppningar om att förlänga låneavtalet med ivorianen i sommar.

– Keita, HBK och FCK ska prata med varandra om några veckor. Det finns en del som talar för att han kan bli kvar, säger Janne Jönsson.

Enligt uppgifter till Sportbladet finns det inom Halmstads BK i stället en oro över att jättetalangen Sead Haksabanovic lämnar i sommar sedan han i vintras varit mycket nära en flytt till Club Brügge och även tackat nej till italienska Inter.

Enligt samma källor med god insyn i Halmstads BK gör det stora intresset och digniteten på klubbarna att man tror på en prislapp på över 25 miljoner kronor för 18-åringen. 

Janne Jönsson bekräftar delvis uppgifterna:

Hur värderar du chanserna att Sead Haksabanovic är kvar efter sommarfönstret?

– 50/50 för det är rätt många samtal på telefonen, säger Jönsson. Men givetvis behåller vi honom gärna hela säsongen.

Stora ligor på jakt

– Tycker Sead, familjen och vi att det är rätt klubb – vi är samspelta där – då finns det en risk att han försvinner i sommar.

När 18-åringen, som siktar på att ta en plats i den svenska truppen till U21-EM i sommar, nobbade Brügge (en övergång som skulle gett HBK cirka 15 miljoner kronor) förlängde han avtalet med Hallandsklubben till 2019.

Är det den digniteten på klubbarna att ni kan få riktigt bra betalt nu om han flyttar?

– Ja. Det är från de större ligorna. Sedan är det inte säkert att Sead vill gå just dit, till de största ligorna. Men i sommar har han gått klart andra året på gymnasiet och han tog körkort för någon vecka sedan. Det var viktigt att få avklarat för honom, säger HBK-tränaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.