Wilson räddade Sundsvall – men hemmaspöket fortsätter

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Tolv år sedan senaste hemmasegern mot Elfsborg.

Och Sundsvall får fortsätta att vänta.

Det blev 1–1 mot Elfsborg på Idrottsparken på onsdagen.

IF Elfsborg trivs i Sundsvall. Faktum är att Boråsarna inte har förlorat borta mot ”Giffarna” sedan den 11 april 2005. Sedan Sundsvall gjorde comeback i allsvenskan 2015 hade Borås-laget gått segrande ur båda bortamötena, där Viktor Prodell varit den stora målkungen (två mål 2015 och ett 2016).

På onsdagen var det dags för ett nytt möte på ett – för kvällen – publikfattigt Idrottsparken.

Och den här gången var det Per Frick och Peter Wilson som snodde rubrikerna.

”Gick för det”

Frick skickade in 1–0 i 53:e, ett resultat som såg ut att stå sig matchen ut. Men med fem minuter kvar tryckte Peter Wilson in kvitteringen till 1–1 och räddade poängen för Sundsvall.

– Vi pushade på varandra och gick för det, säger Wilson till C More.

Efter en sömning inledning på matchen ebbade den första halvleken ut i ett fyrverkeri av chanser åt båda håll. Viktor Prodell hade bland annat ett skott i stolpen.

– Vi skapade mycket, men saknade effektivitet. Det var bara sista träffen som skulle in, säger Elfsborg-mittfältaren Jesper Karlsson, som blev en av de stora snackisarna under matchen, till C More.

”Otroligt att han missar den”

Inte bara för hur mycket han sprang, utan för en situation fem minuter innan paus. 18-åringen kom i full galopp med bollen mot mål, men såg ut att hakas upp av Noah Sonko-Sundberg precis innan straffområdeslinjen och föll.

– Solklart. Otroligt att han (domaren) inte ser den, det hade varit mål annars. Och frilägesutvisning, säger Jesper Karlsson.

– Som det såg ut där jag stod var det straffspark, säger Elfsborg-tränaren Magnus Haglund.

Elfsborg ligger nu fyra i serien på sju poäng, Sundsvall elva med fem.

Aktuell tabell hittas HÄR.

ARTIKELN HANDLAR OM