Messis svar efter det kontroversiella citatet

Presenterar unika tröjsamlingen

Foto: TT / Instagram
FOTBOLL

Leo Messis citat om att den enda spelare han bett om att få byta tröja med är Real-ikonen Zinedine Zidane skapade rubriker över Europa.

Men stämmer det verkligen?

En ny bild från Messi själv väcker onekligen frågor.

”Jag är ingen som gillar att byta tröjor. Jag har frågat en gång... Jag frågade Zidane”, citerades Leo Messi i brittiska Express häromveckan. Ett citat som sedan återgavs flitigt i tidningar över hela Europa (bland annat i Sportbladet) och väckte uppmärksamhet i och med att Zinedine Zidane firat sina största triumfer både som spelare och tränare i FC Barcelonas ärkerival Real Madrid.

Men frågan är om det verkligen stämmer?

På tisdagen publicerade den 29-årige argentinaren ett foto på sig själv och sin son Thiago i ett rum helt fyllt med matchtröjor från vänner och kollegor. Där syns bland annat flera Real-ikoner som Iker Casillas och Raul liksom ett antal argentinska landslagsmän och lagkamrater från FC Barcelona.

Visst kan Messi ha fått tröjorna när motståndare och medspelare bett honom byta men argentinarens intresse för memorabilian ser ut att vara något större än vad som antyddes i den tidigare intervjun. Publiceringen av bilden är också onekligen vältajmad med tanke på intervjuns genomslag och kan kanske tolkas som en dementi av det påstådda citatet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga