Real stormar mot final – efter Ronaldos hattrick

FOTBOLL

Åtta mål på de tre senaste matcherna.

Real Madrid står med ena foten i Champions League-final tack vare en glödhet Cristiano Ronaldo.

I det första semifinalmötet besegrades lokalrivalen Atlético Madrid med 3–0.

– Ett fantastiskt resultat och jag är lycklig över att jag gjorde de tre målen, säger Ronaldo till Viasat.

Två finalförluster i Champions League de tre senaste åren. Båda mot lokalrivalen Real Madrid.

När lagen den här gången drabbar samman i semifinalen är det stor revanschlust som driver Atletico Madrid.

Men efter kvällens första möte på Santiago Bernabeu har Diego Simeones lag hamnat i en tung uppförsbacke direkt.

Orsaken till detta?

Som så många gånger tidigare en stekhet Cristiano Ronaldo. Portugisen stod för hela fem fullträffar i de båda kvartsfinalmötena mot Bayern München, varav två visserligen kom från en offsideposition.

Slog till direkt

I kväll slog han till ånyo. Tre gånger om.

Klockan hade inte ens passerat tio minuter när den 32-årige målmaskinen nickade in ett inspel från Casemiro bakom målvakten Jan Oblak.

Bud på kvittering fanns men när Kevin Gameiro rann igenom Real-försvaret var Keylor Navas snabbt ute och avstyrde friläget.

I stället för utjämning var det Ronaldo som klev fram ytterligare två gånger i andra halvlek.

Karim Benzema stod för förarbetet och Filipe Luis lyckades inte bryta passningen som ledde fram till en fristående Ronaldo. Med ett säkert avslut tryckte han in bollen högt i nätmaskorna fram till 2–0.

Foto: TT

Och mer skulle komma.

I en kontring fick Ronaldo tillbaka bollen från Lucas Vazquez och kunde från mitten av straffområdet rulla in bollen i mål och därmed fullborda sitt hattrick i den 85:e minuten.

Gjort fler mål än hela Atletico i CL

Dagens fullträffar innebar mål nummer 101, 102 och 103 i Champions League för spelaren. Tre fler än vad Atlético Madrid har mäktat med totalt i turneringen, enligt statistikföretaget Gracenote.

– Ronaldo dominerar den här turneringen som jag egentligen inte har sett någon annan spelare göra tidigare, säger Sportbladets Erik Niva och fortsätter:

– Men det går verkligen att vidga det bortom hans briljans för så bra som Real Madrid är i kväll, så bra har de inte varit under Zinedine Zidane någon gång tidigare. Och då har de ändå varit Europamästare.

Ronaldo: ”Fantastisk kväll”

Kvällens självklare matchhjälte medger att han givetvis är nöjd över att skriva in sig i målprotokollet men vill även framhålla hela lagets insats.

– Det här betyder mycket. När jag gör mål är jag lycklig och motiverad men det viktigaste är lagets prestation och vi spelade fantastiskt. Vi släppte inte in något mål, vilket är väldigt viktigt i en semifinal i Champions League, och vi gjorde tre.

– Det är ett fantastiskt resultat och jag är lycklig över att jag gjorde de tre målen. En fantastisk kväll för mig och för laget, men vi måste vara vaksamma inför nästa veckas match på onsdagen.

Managern Diego Simeone inser att det nu blir svårt att nå finalen, men understryker att detta är långt ifrån över.

– Fotboll är en fantastisk sport för helt oväntade saker kan hända. Det kommer bli omänskligt svårt att vända på det här, men det kan vi göra också, säger argentinaren till Viasat.

Returen spelas på onsdag nästa vecka på Vicente Calderon där Atlético alltså måste vända på ett tremålsunderläge.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se