Lennon tagen av polis – och förd till sjukhus

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Aaron Lennon, tidigare i Englands landslag, vårdas nu på sjukhus.
Foto: TT
Aaron Lennon, tidigare i Englands landslag, vårdas nu på sjukhus.

Aaron Lennon vårdas på sjukhus i Salford.

Everton-spelaren upptäcktes vandra omkring i närheten av en motorväg i förvirrat tillstånd i Salford, utanför Manchester och plockades upp av polis.

”Aaron Lennon får för närvarande vård för stressrelaterad sjukdom”, skriver Everton i ett uttalande.

Det var i söndags eftermiddag som polisen fick ett larm om en man som uppträdde i förvirrat tillstånd vid en hårt trafikerad genomfart till en motorväg nära Salford, utanför Manchester.

Mannen var Premier League-spelaren Aaron Lennon.

Polisen uppfattade att 30-åringen befann sig i en riskabel situation, plockade in honom och körde honom till sjukhuset Salford Royal Hospital.

Enligt Daily Mail har en talesperson för polisen i Manchester uttalat sig enligt följande:

– Polisen kallades in runt 4.35 på eftermiddagen i söndags, den 30 april 2017, gällande säkerheten av en man. En 30-årig man omhändertogs och fördes till sjukhus för behandling.

I ett officiellt uttalande bekräftar Everton att det handlar om klubbens egen mittfältare Aaron Lennon som värvades in från Tottenham i början av 2015.

”Klubben stöttar honom”

Enligt Daily Mail har Liverpool-klubben utfärdat följande utlåtande:

”Aaron Lennon får för närvarande vård för stressrelaterad sjukdom. Klubben stöttar honom genom detta och hans familj värnar om att få bli lämnad i fred vid den här tidpunkten”.

Lennon har inte spelat en match i den engelska ligan sedan den 11 februari och inför Evertons möte med Manchester United den 4 april uttalade sig klubbens manager Ronald Koeman om varför han lämnades utanför matchtruppen.

– Han är inte i tillräckligt bra tillstånd fysiskt för att vara en del av laget, sa han då.

Aaron Lennon har spelat 21 landskamper för det engelska landslaget och avverkat tio säsonger i Premier League för Tottenham.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.