Rydström: Det fanns en frustration

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Cmore
Henrik Rydström.

Henrik Rydström tycker att Kalmar har tappat sin identitet.

Inför mötet med Malmö berättar den förre assisterande tränaren om svårigheterna i att enas med huvudtränaren Peter Swärdh.

– Det fanns en frustration. Det jag ville att vi skulle stå för var inte Peter intresserad av, säger Rydström till C More.

Alla kan se att något är dysfunktionellt i Kalmar. Truppen ser på pappret ut att hålla för allsvenskans mitt, men hittills ligger laget sist med tolv insläppta mål på fyra matcher.

Men exakt vad är fel?

Inför mötet med serieledarna Malmö FF säger Henrik Rydström att något gick förlorat för fyra-fem år sedan.

– Någonstans spricker det upp utan att man ens förstår det. Jag slutade 2013, redan innan det började det bli lite diffust. Kanske för att många av de informella ledarna som hade dominerat i gruppen hade slutat av åldersskäl. Vi lyckades inte skola in en ny kärna av olika anledningar, säger Rydström till C More och pekar på att bytet till Guldfågeln Arena påverkade deras sätt att spela fotboll. De grisiga segrarna ersattes med elegantare men mindre effektivt spel.

”Peters ord gäller”

– Vi blev alldeles för snygga. Vi var rätt osexiga innan, nu fick vi det här.

I fjol fungerade Henrik Rydström som assisterande tränare till Peter Swärdh, men när en lucka dök upp hoppade han över till U19-laget. Till C More ger han anledningen.

– Jag var en dålig assisterande. Jag trivdes inte i rollen. Sedan fanns det en frustration. Det jag ville att vi skulle stå för var inte Peter intresserad av. Då är det hans ord som gäller.

Så tillbaka till kärnfrågan: vem bär skulden för kräftgången?

Henrik Rydström svarar utan att tveka.

– Generellt är huvudansvaret alltid på tränaren.

Kalmar–Malmö pågår och står 0–0.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM