Ekdal om domen: ”Nu får han sota för det”

Foto: TT
FOTBOLL

Ulf Karlsson fälldes för grovt förtal mot Zlatan Ibrahimovic.

Med all rätt, anser Albin Ekdal – som också pekades ut som dopad av den tidigare friidrottskaptenen.

– Jag tycker media har missat lite att han snackade skit om mig också, säger landslagsmittfältaren till Fotbollskanalen.

På måndagen kom slutligen domen mot Ulf Karlsson som har insinuerat att Zlatan Ibrahimovic måste ha varit dopad under sin tid i Juventus, 2004–2006.

– Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår i Juventus. Det är omöjligt att göra det på så kort tid, sa Karlsson under en paneldebatt på Värmlands idrottshistoriska sällskapscafé i april 2016.

Ulf Karlsson dömdes i tingsrätten till 60 dagsböter á 400 kronor – 24 000 kronor. Han slapp dock betala för Zlatans advokatkostnader.

”Han gjorde bort sig”

”Ibra” var heller inte ensam om att misstänkliggöras för att vara dopad. Även Albin Ekdal, också med förflutet i Juventus, uppgavs av Ulf Karlsson ha gått upp orimligt mycket i vikt på kort tid i muskelmassa.

Mittfältaren valde dock, till skillnad från Zlatan, att låta saken bero.

– Jag tycker media har missat lite att han snackade skit om mig också, om mina åtta kilon som jag skulle ha gått upp, skojar Ekdal när Fotbollskanalen fick en pratstund med spelaren i Dubai i samband med Hamburgs läger under det pågående uppehållet i bundesliga.

– Det skulle vara skönt att ha de där åtta kilona på kroppen, att känna att man är lite tung. Äeh, vad ska man säga? Han gjorde bort sig och nu får han sota för det. Det är så det ska vara, säger Ekdal.

”Skrattretande”

Själv funderade han aldrig på att ta anklagelsen vidare rättsligt.

– Nej, jag har mest tyckt att det varit skrattretande. Jag förstår att Zlatan gör det, han har ett varumärke som är något starkare än mitt eget. Jag tycker mest att det var komiskt det han sa, det räcker att kolla på min kropp när jag var i Juventus för att se att jag inte gått upp åtta kilo.

Ligan drar igång igen först den 21 januari för Ekdals Hamburg som då ställs mot Wolfsburg. Klubben ligger pyrt till i bundesliga – tredje sist och har tre poäng upp till säker mark.