Bekräftat: Majstorovic klar för BP

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Daniel Majstorovic och Olof Mellberg har återförenats.

40-åringen är klar som sportchef i Brommapojkarna.

– Jag är väldigt glad och tacksam att vara tillbaka där resan började för mig, säger Majstorovic.

Brommapojkarna är på väg mot avancemang till allsvenskan. Tränaren Olof Mellberg har fört klubben till en andraplats i superettan-tabellen med fyra omgångar kvar.

Nu står det dessutom klart att Mellberg hädanefter kommer ackompanjeras av en gammal vän från tiden i landslaget.

Återvänder till BP

Daniel Majstorovic, som har varit utan arbete sedan han lämnade uppdraget som sportchef i AEK Aten, är klar som ny sportchef i klubben.

– BP är i dag Europas största fotbollsförening, vi har alla möjligheter att bygga vidare därifrån, och ta klubben till nya höjder. Vår utmaning blir att först etablera klubben i allsvenskan, och därefter skapa förutsättningar för att ta klubben till nästa nivå, säger Majstorovic i ett pressmeddelande.

Tidigare har 40-åringen bland annat ryktats till engelska Wolverhampton men nu blir det i stället en flytt tillbaka till Stockholm.

– Som spelare fick jag uppleva väldigt mycket på den absolut högsta nivån. Jobbet som sportchef i AEK Athen under det senaste året har gett mig ett stort nätverk, kompetens, och en väldigt stark grund att jobba vidare i från, säger han.

Invald i Hall of Fame

Under sin egna spelarkarriär gjorde Daniel Majstorovic totalt 34 matcher för BP:s A-lag åren 1996-97.

2016 valdes han dessutom in i klubbens Hall of Fame.

– Sammantaget är detta en unik situation och en unik möjlighet, både för mig och för BP, säger han.

– Unga egenfostrade spelare från akademin är nyckeln till långsiktig framgång för klubben. I BP:s DNA och identitet ligger fart, ungdomlig entusiasm, och stort bollinnehav med en teknisk fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM