Roma-stjärnan: ”Absolut inte rädda för något”

Foto: TT
Alessandro Florenzi.
FOTBOLL

FLORENS. Hunger, erfarenhet och världens bästa backlinje.

Italien har vad som krävs för att gå till VM, enligt Alessandro Florenzi.

– Jag vill inte få Sveriges anfallare att gråta, men vi har fantastiska försvarare och är absolut inte rädda för något, säger Roma-stjärnan tre dagar före match.

Inför ett halvstort medieuppbåd på italienska fotbollsförbundets säte i Coverciano svarade Alessandro Florenzi på frågor, tre dagar före första mötet på Friends Arena.

– Känslan är positiv. Det är ett jättesvårt playoff, men målet är att vi ska till VM tillsammans, med hunger, erfarenhet och spets, säger Romaspelaren, som knappt spelat under nuvarande förbundskapten Gian Piero Ventura, men som är tillbaka i landslaget efter en lyckad säsongsstart i Serie A.

Inte säkra på spel

Italien dras med några halvskador sedan tidigare, Andrea Belotti och Ciro Immobile är ännu inte helt säkra på spel, men att man inte skulle vara redo att möta ett fysiskt och organisatoriskt starkt lag som Sverige ställer Florenzi inte upp på.

– Vi kan ju inte inte vara redo. Det här är viktigt för alla, ni vet alla varför. Vi vet hur Sverige spelar, de är fysiska och välorganiserade, vi måste använda oss av våra kvalitéer. Vi är säkra på att göra en bra match. Helt säkra.

”Många bra spelare”

Trots den omvittnade defensiva styrkan har Italien släppt in sju mål under VM-kvalet, bara ett färre än Sverige. Alessandro Florenzi är ändå säker på att det är mot spelare som Giorgio Chiellini och Leonardo Bonucci som Sverige får det som svårast.

– Även utan Ibrahimovic har Sverige många bra spelare, också där framme. Och jag vill inte få dem att gråta, men vi har fantastiska försvarare, de bästa i världen. Vi är absolut inte rädda för något.

Vad ser du mer än ett fysiskt och organiserat lag, Sverige har ändå slagit Frankrike?

– Visst, de har många tekniska kvalitéer, många spelare som spelar i utländska ligor. De har slagit ut Holland och det blir ingen lätt match för oss, men inte för Sverige heller, säger Alessandro Florenzi till Sportbladet.