Tung smäll för Bilics West Ham - föll mot Brighton

Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features
FOTBOLL

West Ham föll med 0–3 mot Brighton.

Efter slutsignalen tog Slaven Bilic fullt ansvar och öppnade för att lämna sitt jobb.

– Det här är inte en bra situation, och styrelsen kommer att göra det som de måste göra. Det är deras beslut, säger Bilic till Sky Sports.

West Ham inledde Premier League-säsongen med tre raka förluster, 2–10 i målskillnad. Men de senaste fem matcherna - bara en förlust mot Tottenham - har det sett bättre ut. Fram till i dag.

”Vi måste få stopp på det”

West Ham stod för en mycket svag insats hemma mot Brighton. Bortalaget utnyttjade det maximalt och vann med 3–0 efter bland annat två mål från Glenn Murray.

– Det här hände några gånger förra säsongen, vi måste få stopp på det. Vi får kolla oss själva i spegeln. Det är en stor besvikelse. Det är en kväll vi får ta lärdom, säger Jose Fonte till Sky Sports.

Brighton har spelat ihop elva poäng efter nio omgångar. West Ham har åtta poäng. West Hams supportrar visade missnöje genom burop, samt att flera tusen gick hem när det återstod en kvart av matchen.

– Det är klart att vi förstår fansen. De vill inte förlora med 0–3 hemma. Det vill inte vi heller. Vi är alla frustrerade, vi ber om ursäkt. Men det är inte bara managern, det är spelarna också. Vi har en stark trupp och ska inte befinna oss i den här situationen, säger Fonte.

”Tar fullt ansvar”

Managern Slaven Bilic har blivit kritiserad tidigare. West Ham-managern tog fullt ansvar efter 0–3 mot Brighton.

– Det är svårt för mig att säga något smart nu. Jag tar fullt ansvar för förlusten. Jag tänker inte gömma mig, säger Bilic till Sky Sports.

Han är beredd på att den här förlusten kan kosta jobbet.

– Det fanns spekulationer tidigare. Jag är manager för det här laget, jag tänker inte gömma mig bakom något. Det är mitt ansvar och det är upp till styrelsen så klart, säger Bilic och fortsätter:

– Det här är inte en bra situation, och styrelsen kommer att göra det som de måste göra. Det är deras beslut.

Ber om ursäkt efteråt

Det var ”Hammers” största nederlag mot en nykomlingen sedan 1–5 mot West Bromwich 1931.

– Jag är besviken. Men jag hänger aldrig ut spelarna framför kameran, de gjorde sitt bästa. Jag vill be om ursäkt till fansen, det här är inte första gången. De förtjänar bättre än så här, säger Bilic.

Brightons manager Chris Hughton är nöjd med första bortavinst i Premier League den här säsongen.

– Jag tycker att vi var fantastiska. Vi gjorde en väldigt bra match. Jag är lika nöjd med att vi höll nollan som de tre målen vi gjorde, säger Brightons manager Chris Hughton till Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM