SvFF-basen efter bojkotten: ”Jätteförvånad”

avFrida Fagerlund, Jonatan Andersson

FOTBOLL

Damlandslaget bojkottar Fotbollsgalan.

Ett beslut som förvånar SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

– Jag hoppas och tror att det här är ett missförstånd, säger han.

1 av 3 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Beskedet slog ner som en bomb under söndagen.

Damlandslaget bojkottar Fotbollsgalan som arrangeras den 20 november. Anledningen är att spelarna är missnöjda med förhandlingarna med förbundet gällande villkor.

– Det är inte okej att vi inte har ett avtal och det här går inte ut över fotbollen, säger Caroline Seger till Fotbollskanalen.

– Första steget är Fotbollsgalan. Svårt att säga vad som sker sedan, vi vet inte vad som kommer härnäst, säger kaptenen till.

Hoppas på missförstånd

Segers uttalanden förvånar Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

– Vi vill tro att det här är ett missförstånd, säger Nilsson och utvecklar:

– Håkan Sjöstrand (generalsekreterare) och Marika Domanski Lyfors (avdelningschef) träffade spelarföreningen så sent som i torsdags. Därefter återkom de till oss och nu ska vi svara på deras återspel i nästa vecka.

SvFF-ordföranden menar att bojkotten kommer som en stor överraskning.

– Klart att vi blir jätteförvånade av det här utspelet, med tanke på hur dialogen har gått, säger Nilsson.

Fackordföranden: ”Det får stå för honom”

– Som sagt, bollen ligger hos oss just nu i förhandlingarna. Jag hoppas och tror att det här är ett missförstånd. Det lär vi väl få klarhet i senare i eftermiddag.

Och Karl-Erik Nilsson skulle få den klarhet han efterlyste. Caroline Jönsson – tidigare landslagsspelare och nu ordförande i internationella spelarfackets damkommitté – viftar bort Nilssons uttalande.

– Jag vet inte riktigt vad han menar med att det skulle vara ett missförstånd men det får stå för honom, säger hon till SportExpressen.

– Det enda vi kan säga är att vi önskar att förhandlingarna blir klara innan Fotbollsgalan så att tjejerna kan gå dit också.

Så spelas VM-kvalet 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM