Victor Nilsson Lindelöf

Så många miljoner fick VSK för ”VNL”

Ny rapport bekräftar exakta summan

Av: 

Andreas Käck

Victor Nilsson Lindelöf.
Victor Nilsson Lindelöf.

FOTBOLL

Västerås SK har inte bekräftat beloppet.

Nu gör Benfica det, enligt lokaltidningen VLT.

Enligt en färsk rapport ska den svenska division 1-klubben ha fått totalt 40 miljoner kronor för Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United.

I samband med Victor Nilsson Lindelöfs övergång från Benfica till Manchester United hamnade svenska division 1-klubben Västerås SK i bråk med Benfica.

VSK ansåg att de hade rätt till 20 procent av affärens totala värde då en vidareförsäljningsklausul skrevs in när ”Vigge” lämnade VSK som ungdomsspelare.

Benfica menade dock att klausulen slutat gälla och att VSK därför skulle gå lottlösa.

Ärendet gick hela vägen till Fifa.

Det hela slutade med att Benfica betalade en klumpsumma pengar till VSK för att ”köpa loss” den tidigare inskrivna vidareförsäljningsklausulen.

Totalt 40 miljoner

Uppgifter till Sportbladet har gjort gällande att den klumpsumman låg på omkring 30 miljoner kronor, men faktum är att den är högre än så. Det rapporterar lokaltidningen VLT, som i sin tur hänvisar till en ekonomisk rapport som Benfica har släppt.

I rapporten nämns aldrig VSK med namn, men Benfica skriver klart och tydligt att de ”investerat 3,5 miljoner euro i förvärv av den 20-procentiga vidareförsäljningsklausulen”.

Med dagens växelkurs motsvarar det 34 miljoner kronor.

Dessutom framgår att VSK fick ett så kallat solidaritetsbidrag av Manchester United på 620 000 euro – vilket motsvarar 6 miljoner kronor.

”Vigges” övergång från Benfica till Manchester United ska således ha gett den svenska division 1-klubben totalt 40 miljoner kronor.

”Fantastisk känsla”

VSK har som sagt inte offentliggjort siffrorna, men de har tidigare bekräftat att det rör sig om stora summor pengar som är minst sagt välkomna för den tidigare ekonomiskt krisande klubben.

– En fantastiskt känsla. Men nu gäller det att hålla sig nykter i sammanhanget, sa VSK:s klubbhef Michael Campese till Sportbladet i somras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Nilsson Lindelöf

Manchester United

SL Benfica

Västerås SK Fotboll

Fotboll