Efter kritiken – Agüero slår tillbaka mot Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, 41, kritiserade de argentinska spelare för deras firande efter VM-guldet.

Nu går den tidigare anfallsstjärnan Sergio Agüero, 34, till attack.

– Innan du oroar dig över Argentina, så borde du oroa dig för ditt eget land, säger han på Twitch, enligt Olé.

Zlatan redo för comeback – datum satt


Det var i en intervju med radiostationen France Inter som Zlatan Ibrahimovic riktade kritik mot de argentinska världsmästarnas firande – efter VM-finalsegern mot Frankrike.

– Messi har vunnit allt och han kommer att bli ihågkommen. Men resten som betedde sig illa, det kan vi inte respektera. Och det här säger jag som en professionell toppspelare. Det är ett tecken på att du kommer att vinna en gång, men inte igen. Du vinner inte på det sättet, sa han bland annat.

Slår tillbaka mot Zlatan

Zlatans uttalanden har väckt reaktioner – hos den tidigare stjärnanfallaren Sergio Agüero, som ger svar på tal i en stream på plattformen Twitch.

– Messi vann. Kanske gjorde det dig irriterad? Kanske gör det ont att erkänna att Messi är världens bästa spelare och har vunnit VM med Argentina, säger han.

Hånar Sverige

Men det tar inte slut där. Agüero fortsätter:

– Innan du oroar dig över Argentina, så borde du oroa dig för ditt eget land, för dina spelare, som inte ens var med i VM, säger han.

Zlatan Ibrahimovic var på plats på Lusail Stadion i Qatar när Argentina lyfte VM-pokalen. Även Agüero var på plats – och sågs bland annat fira i omklädningsrummet med sina forna lagkamrater.

Handla vinterns hetaste prylar i Sportbladet Shop!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.