Pehrsson hyllar MFF:s nyförvärv

FOTBOLL

Temperaturen var hög när MFF gjorde sin första träning för året – men så fanns det heller ingen AC på Malmö IP.

Fouad Bachirou, som enligt Sportbladets uppgifter är klar för klubben, lyste också med sin frånvaro.

– Det är inte vår spelare så det är inget för mig att kommentera, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Det var kosläppskänsla när MFF:s A-trupp sprang ut på Malmö IP:s konstgräs för att genomföra årets första träning. Spelarna hälsades välkomna av omkring 1 600 åskådare, skriver MFF på Twitter.

Många av supportrarna hade sannolikt kommit för att få se nyförvärven Eric Larsson, 26, från Sundsvall och Egzon Binaku, 22, från Häcken. 

”Passar perfekt”

Tränaren Magnus Pehrsson, 41, var nöjd med sina nytillskott.

– Eric Larsson passar perfekt in i vår högerbacksroll. Väldigt offensivt skicklig, passningskicklig, bra på att kombinera, bra fart, bra löpkapacitet. Han och Vindheim kommer ha en rejäl fight om vem som ska spela där, säger Pehrsson till Aftonbladets fotograf Andreas Hillergren.

Egzon Binaku kan användas både som vänsterback och vänstermittfältare, tycker Magnus Pehrsson.

– Han har framför allt farten och löpkapaciteten gemensamt med Eric Larsson. Det går väldigt fort och det gillar vi. Han kommer både kunna bidra i det presspel vi vill ha, men också offensivt med sin fart och frejdighet. Fina inlägg också.

Traustason saknades

Det tredje nyförvärvet, islänningen Arnór Ingvi Traustason, 24, från Rapid Wien, är iväg på landslagsuppdrag och saknades därför på Malmö IP.

– Han är en offensiv mittfältare som främst kan användas både till höger och vänster i vårt sätt att spela. Men jag tror även att han kommer att kunna spela centralt, vilket han har erfarenhet av sedan tidigare. Hårt arbetande spelare, skicklig passningsspelare och bra på fasta situationer. Han gjorde ju stor succé när han var i Norrköping, många assist och mål.

Saknades gjordes även Anders ”AC” Christiansen, 27, dansken som nyligen blev klar för belgiska Gent.

– Det var allsvenskans bästa spelare förra året, så det hade varit en stor förlust för alla lag. Men livet går vidare. Nu handlar det om att hitta ett lag som är minst lika bra som 2017. Det tror jag absolut att vi kommer att göra, säger Magnus Pehrsson.

Vill inte kommentera

En spelare som ser ut att ingå i det laget är Fouad Bachirou, 27, ÖFK-stjärnan som enligt Sportbladets uppgifter nu är klar för spel i MFF.

– Det är inte vår spelare så det är inget för mig att kommentera. Daniel Andersson som är sportchef är den som pratar om vilka spelare som kommer in och ut ur truppen, medan jag pratar om dem vi har i truppen, säger Magnus Pehrsson.

Även om Malmö FF vann allsvenskan i överlägsen stil förra året innebar uttåget i Champions League-kvalet mot makedonska FK Vardar smolk i glädjebägaren. Magnus Pehrsson säger att CL-kvalet är ett viktigt mål för 2018.

– Men det ligger ett halvår fram i tiden, så just nu funderar jag inte så mycket på det. Det viktigaste nu är att göra en bra försäsong som gör att vi börjar vinna fotbollsmatcher tidigt. Ju bättre vi gör det desto bättre rustade kommer vi att vara för Champions League-kvalet.

Spelschema Allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM