Philippe Coutinho

Bekräftat: Coutinho klar för Barcelona

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Efter många turer är det slutligen klart.

Philippe Coutinho, 25, lämnar Liverpool för Barcelona.

Transfersumman uppges ligga på omkring 1,5 miljarder kronor.

Foto: GETTY IMAGES

Förra sommaren var Philippe Coutinho till Barcelona ett av de hetaste ryktena på transfermarknaden. Länge såg det ut som att affären skulle bli av men när fönstret väl stängde var 25-åringen kvar i Liverpool.

Under hösten har brassen fortsatt att prestera och hann med att göra sju mål i Premier League. Nu står det klart att han har gjort sitt i England.

En av de dyraste någonsin

Under dagen uppgav källor till Sky Sports, Telegraph och Times att Coutinho var på väg till Barcelona för att fullborda övergången. Det berkäftades att spelaren inte är med på träningslägret i Dubai där resten av Liverpool-truppen befinner sig.

”FC Barcelona och Liverpool FC har nått en överenskommelse gällande Philippe Coutinho. Spelaren kommer att signera ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen samt fem till och kommer ha en utköpsklausul på fyra miljarder kronor” skriver Barca på sin hemsida.

Prislappen, som uppges ligga på runt 1,5 miljarder kronor, är den andra högsta transfersumman någonsin bakom Neymar (Kylian Mbappé till PSG borträknad).

Hyllas av Klopp

Tränaren Jürgen Klopp berättar att Liverpool gjorde vad man kunde för att få Coutinho att stanna. Beslutet att lämna respekterar dock tysken helt.

– Det är hans dröm och jag är övertygad om att det inte fanns något vi kunde göra för att övertala honom, säger Klopp till klubbens hemsida.

Coutinho anslöt till Liverpool för fem år sedan från Inter. Totalt blev det 201 matcher och 54 mål.

– Philippe har gjort fantastiskt mycket för den här klubben under sina fem år och hur besvikna vi än är över att han inte förlängde så önskar vi honom allt gott, säger Klopp.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: Sårat klubbhjärta – men 1,5 miljarder rikare

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Philippe Coutinho

Barcelona

Liverpool