Emil Forsberg-effekt (?) hos nyfödda i Leipzig

Foto: Getty Images och Thinkstock
FOTBOLL

Emil Forsbergs framfart i RB Leipzig har inte gått obemärkt förbi – varken på eller utanför planen.

Under 2017, precis som 2016, var Emil det mest populära förnamnet för nyfödda killar i Leipzig.

– Om det är min förtjänst vet jag inte, men Emil är ju ett väldigt vackert namn, säger Forsberg till Sportbladet med ett leende.

Emil Forsberg flyttade från Malmö FF till RB Leipzig i januari. Efter att ha skjutit upp laget till Bundesliga slog han igenom på allvar internationellt under fjolårssäsongen.

Det blev assistrekord, och RB Leipzig nådde Champions League för första gången.

Mittfältarens succé har inte gått obemärkt förbi, varken på eller utanför planen i Leipzig.

”Väldigt vackert namn”

Stadt Leipzig har sammanställt statistik över de vanligaste tjej- och killnamnen för nyfödda i Leipzig. Där toppar Emma och Emil. Då undrar man ju direkt om Emil Forsbergs framfart har påverkat föräldrarna?

– Om det är min förtjänst vet jag inte, men Emil är ju ett väldigt vackert namn och jag har upplevt fantastiska saker här i Leipzig. Så kanske, vem vet, säger Forsberg med ett leende.

Stefan Krause, journalist på tyska tidningen Bild, har ju märkt av mittfältarens popularitet i Leipzig. Han är säker på att vissa föräldrar har döpt sina barn efter stjärnan.

– Emil är en av de mest populära spelarna i Leipzig. Jag tror att flera föräldrar har döpt sina söner efter Emil Forsberg. Kanske inte majoriteten, men en minoritet, säger Krause till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM