Rasar mot Badou Jacks uteblivna pris

Badou Jack, 34, gick miste om priset för ”årets manliga idrottare” på Idrottsgalan.

Ett helt felaktigt beslut, enligt profiler i kampsportssverige.

– Tyvärr räcker inte det (hans insatser) i svenska folkets ögon, säger Mikaela Laurén till Sportbladet.

Badou Jack tog sin första världsmästartitel 2015. Den försvarade boxaren tre gånger innan han i januari förra året avsade sig det bältet, gick upp en viktklass och vann WBA:s bälte i lätt tungvikt mot Nathan Cleverly.

En unik dubbel som gav honom en nominering som ”årets manliga idrottare” på Idrottsgalan.

– Jag tror inte jag har så stor chans. Boxning är säkert 100 gånger tuffare fysiskt och mentalt – på alla sätt. Men det här är Sverige, de här andra sporterna är lite större än boxning, jag hejar på Zebastian (Modin), sa Badou Jack till Sportbladet innan galan.

”Det han har gjort är enormt”

Boxaren fick rätt. Priset gick till en annan nominerad, nämligen diskuskastaren Daniel Ståhl. Även ryttaren Peder Fredricson fanns med i kategorin.

Efteråt var en annan boxare, Mikaela Laurén, besviken över att Jack inte fick ta emot priset.

– Kampsport lyfts tyvärr inte fram i Sverige, det är lite tråkigt att vi kommer i skymundan. Han är den enda svensken som har vunnit en VM-titel i två olika viktklasser, det är enormt stort, säger Laurén.

– Men tyvärr räcker inte det i svenska folkets ögon. Det var en fantastisk kväll men det kunde ha varit mycket roligare.

”Hur många bälten krävs?”

Även Joseph Tekie, tävlande i professionell fitness, går hårt fram i ett inlägg på Instagram:

”Vad är det som händer hur många bälten krävs det för The Peoples Champ att få vinna priset som årets manliga idrottare. Men samtidigt så får man inte klanka på de som har vunnit de har kämpat minst lika mycket. Världsmästare i två viktklasser och han vinner priser utomlands men landet som han är född och uppvuxen i får han inget av.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.