”Det är priset man får betala”

Janne Andersson om framgångens baksida på märkliga presskonferensen: Märker en stor skillnad

FOTBOLL

Janne Andersson inledde VM-året 2018 med en väldigt märklig presskonferens.

Förbundskaptenen gjorde det också efter en höst som även den varit annorlunda.

– Det är priset man får betala och jag har märkt en stor skillnad. En jättestor skillnad, säger Andersson om det nya kändisskapet till TV4.

Sverige har landat i Abu Dhabi för att inleda VM-året 2018 med januariturnén för spelare från klubblag i de nordiska länderna. På den första presskonferensen talade förbundskapten Janne Andersson om en ny verklighet för honom själv efter VM-avancemanget.

”De flesta är väldigt snälla”

– Jag var hemma i Halmstad över nyår och det var många som kom fram och sa att det var roligt och att ”ni har fixat sommaren för oss”. Jag minns också från tiden innan jag var förbundskapten hur mycket roligare det var att följa mästerskapen när Sverige var med, säger Andersson till TV4.

55-åringen har också redan märkt hur uppmärksamheten kring honom själv förändrats.

– Det är ett pris man får betala. Jag har märkt en stor skillnad, en jättestor skillnad, framförallt den här hösten jämfört med förra hösten. Folk känner igen en på ett annat sätt. Men de flesta människor är väldigt snälla och jätteglada för att vi gick till VM och det är roligt.

Bara ett bolag på plats

Under presskonferensen försvarade förbundskaptenen också landslagets val att åka till den kritiserade diktaturen Abu Dhabi och avslöjade att han ska försöka träffa Al Ain-proffset Marcus Berg under vistelsen i Förenade Arabemiraten.

Men om trycket på Janne Andersson och intresset för det svenska landslaget ökat under året var det ingenting som speglades av onsdagens presskonferens. Då landslaget spelar sin första match mot Estland först på söndag, och turnén alltså är något av ett förberedande läger för ett i dag mycket b-betonat landslag, var endast sändande bolag TV4 på plats redan under onsdagen.

– Jag tycker vi har jätteroligt här. Det kan inte bli mycket mer enskilt, skämtade Janne Andersson när presschef Niklas Bodell undrande om TV4 även ville ha en ”enskild intervju” efter den uppställda presskonferensen.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM