”Jobbar febrilt för att hitta en forward”

Publicerad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Tinotenda Kadewere är borta tio veckor.

Sportchefen Bosse Andersson jobbar för att hitta en ersättare.

– Han jobbar febrilt för att hitta en forward. Alla vet att det behövs. Vi behöver en spelare som kan leverera direkt, som har en kort startsträcka, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Tinotenda Kadewere gjorde succé i Djurgården i våras, anfallaren toppar skytteligan inför omstarten av allsvenskan. Men 22-åringen åkte på en skada i träningsmatchen mot Århus och blir borta i tio veckor - ett hårt slag för Dif.

– Man blir besviken, och man blir förbannad för spelarens skull. Han har gjort en fin vårsäsong, övertygad om att han hade gjort en fin höstsäsong. Tinos skada var inget vi behövde. Men fotboll är så, livet är så. Det gäller för någon annan att kliva fram, säger tränaren Özcan Melkemicel.

– Både Tino och Kerim har betytt mycket under våren. Det har saknats en pusselbit när någon av de har saknats. Vi tittar på andra alternativ.

”Tittar ganska brett”

Sportchefen Bosse Andersson jobbar för att hitta en forward.

– Jag vet att han jobbar febrilt. Alla vet att det behövs. Jag tror att Bosse tittar ganska brett. Det ska vara en spelare som kan leverera direkt, som har en kort startsträcka. Det måste vara det när vi har allsvenskan och Europaspel i höst.

– Det är inte lätt att hitta forwards, alla letar efter bra spelare. Sen kan det finnas duktiga spelare som är i en träningssituationer och inte har spelat på länge. Det finns många aspekter att ta hänsyn till.

Vid fredagens träning spelade Kerim Mrabti och Dzenis Kozica anfallare.

– Vi får se. Träningar säger inte allting. Sen hade vi en träning igår, och en ny imorgon, säger Melkemichel och skrattar.

Dif har gjort en stark värvning i sommar - klubben plockade in Erik Johansson från FC Köpenhamn. Det gör dock att laget har många mittbackar i truppen: Erik Johansson, Marcus Danielsson, Jonas Olsson, Jacob Une Larsson och Niklas Gunnarsson.

Tre innerbackar i startelvan

Mot Århus testade Djurgården att spela med tre innerbackar.

– Det är en jävla tuff konkurrens. Vi har en formation som vi är trygga med, 4–4–2. Men vi har sagt att vi ska testa andra formationer och det gjorde vi under matchen mot Århus. Vi spelade med trebackslinje eller om man vill kalla det fembackslinje. Det föll inte ut det på det viset vi önskade, men vi har haft så mycket tid att träna på det och inte heller haft alla spelare tillgängliga.

Kan det bli ett skifte till 3–5–2 i höst?

– 4–4–2 är vår grund, vi har varit riktigt starka med 4-4-2. Men sen får man aldrig stänga dörrar, man ska vara öppen för att testa.

Så här säger sportchefen Bosse Andersson om transfersituationen i klubben:

– Det är alltid ett pussel man lägger, det dyker alltid upp saker. Vi har ett bra lag, oavsett. Men det är klart när spelare gör det bra finns det alltid ett attraktionsvärde, det är intressanta för liga. Vi måste fortsätta bygga långsiktigt, fönstret är öppet nästa söndag så det kommer säkert blir någon förändring, både in och ut, säger Andersson.

– Det är mitt jobb att se till att vi har en bra trupp så vi klarar de utmaningar som väntar i allsvenskan och Europa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.