Rangers fans portas mot Malmö FF

Av: Björn Forsgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Klubbens supportrar avstängda – då glädjs Aubynn: ”Är positivt”

Tar sig Malmö FF vidare till nästa omgång av Champions League gästas man av storklubben Glasgow Rangers.

Men de kommer utan sina ökända fans som är avstängda.

– Det är galna jävlar det där, misstänker jag, säger Jeffrey Aubynn.

INGET RANGERSFAN ”Vi har full sjå med våra egna fans”, säger Jeffrey Aubynn och glädjs över att Rangers fans är portade från en eventuell kvalmatch till Champions League på Swedbank Stadion.
Foto: Foto: Bildbyrån
INGET RANGERSFAN ”Vi har full sjå med våra egna fans”, säger Jeffrey Aubynn och glädjs över att Rangers fans är portade från en eventuell kvalmatch till Champions League på Swedbank Stadion.

När Glasgow Rangers i fjolårets Europa League-åttondelsfinal ställdes mot PSV Eindhoven skämde klubbens fans ut sig och det ordentligt.

Dels bråkade de och dels sjöng de grovt olämpliga sånger vilket ledde till att Uefa straffade klubben med 40 000 Euro i böter samtidigt som klubben förbjöds att sälja biljetter till sina fans för de två kommande Europamatcherna.

– Vi är bittert besvikna att vår klubb har hamnat i en position där vi utsätts för denna typ av påföljder från Uefa, kommenterade klubbens VD Martin Bain.

”Vi är rätt mjuka ändå”

Detta innebär att Glasgowfansen kommer vara portade från Swedbank Stadion om MFF tar sig vidare från returmötet med HB Tórshavn i andra omgången av Champions League (MFF vann hemmamötet med 2–0).

– De (fansen) kan säkert vara rätt hårda och så i jämförelse med Sverige, vi är nog rätt mjuka ändå, säger Aubynn – samtidigt som han konstaterar att problemen finns även i Sverige, om än i mindre utsträckning.

– Självklart är det tråkigt med det som har hänt med han som sprang in på planen och det för Syrianska men jag tror nog det kan vara ett tuffare och hårdare i klimat i Skottland, det skulle jag tro.

Tuffaste motståndet

– Vi har fullt sjå med våra egna och tycker det är skönt med det stödet vi får av dem. Om det inte kommer något stöd till det andra laget tycker jag bara vi ska se det positivt.

De skottska ligamästarna Rangers var ett av de tuffare motstånd MFF kunde åka på i gårdagens lottning.

– Tufft, väldigt tufft, men spännande och en jätterolig utmaning, säger Jimmy Durmaz.

– Det är sånt här man vill spela. Vinner man den här matchen har man jättestora möjligheter till vidare spel.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.