Mutumba tillbaka i AIK:s svarta tröja

”Jag är redo för att spela”

Han skrev på för AIK i början av februari men har hittills inte varit i form för att spela i a-laget. Men i dag drar Martin Mutumba på sig AIK-tröjan igen.

– Jag är redo för att spela, säger 25-åringen till Sportbladet inför matchen mot Mariehamn.

Formen var långtifrån på topp när Mutumba återvände till AIK för knappt två månader sedan. Men allteftersom har han blivit mer förberedd för säsongen som kommer.

– När jag kom var jag långt nere, då klarade jag inte av kondtionstesterna som de andra, säger Mutumba som har fått lägga mycket tid på att komma i matchform.

”En bit kvar”

– Jag har kört med fysiologen två eller tre gånger varje vecka, som man måste göra i min situation. Jag har tränat fotboll också, men jag har kört mer kondition än de andra spelarna.

Var står du just nu?

– Det är en bit kvar, men man måste spela match. Man kan inte träna hur länge som helst. Men jag tror att alla spelarna i allsvenskan ligger efter, alla bara väntar på att det börjar.

Spelat med Väsby

I början av veckan gjorde yttermittfältaren comeback på fotbollsplanen när han var med i Väsbys 4–1-seger mot division 2-laget Enskede. Och nu är det dags för den riktiga debuten.

– Jag är med i truppen men om jag inte är med i startelvan vet jag inte. Det är konkurrenssituation och om jag inte platsar så är det så. Men jag är redo.

Däremot kommer inte Mohamed och Teteh Bangura att spela. Anfallarna är på landslagsläger med Sierra Leone och står över genrepet.

Matchen spelas klockan 13.00 på Skytteholms IP.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.