Lotta Schelin - både älskad och fruktad

Fansens favorit – och motståndarnas mardröm: ”Väldigt roligt”

Augsburg. Vad man tycker om Lotta Schelin beror på vilken sida man står på:

Nordkorea fruktar henne – svenska folket korar henne till landslagets populäraste spelare.

– Då är det är bara att pinna på och hoppas att de tycker så också i slutet av turneringen, säger hon.

Favorit Lotta Schelin var mest omtyckt bland fansen i Sportbladets omröstning.
Favorit Lotta Schelin var mest omtyckt bland fansen i Sportbladets omröstning.

Nordkoreas presskonferens var korthuggen. Efter två frågor hälsade förbundskapten Kwang Min Kim att nästa fick bli den sista.

Det han ändå hann få sagt var att Nordkoreas defensiva taktik är riktad mot en enda spelare. En spelare han inte uttalade namnet på.

– Vi vet att Sverige försöker avsluta anfallen genom nummer åtta som är väldigt lång. Så vi har en mottaktik mot deras taktik att avsluta med nummer åtta. Vi har förberett laget på det.

”Vad trevligt”

Åttan sitter på Lotta Schelins rygg. Anfallaren var bästa svenska i premiären och därefter har Sportbladet anordnat en omröstning om truppens populäraste spelare.

Resultatet är en jordskredsseger. Schelin har fler röster än tvåan Sofia Jakobsson, trean Caroline Seger och fyran Jessica Landström har tillsammans.

– Vad trevligt. Det var väldigt roligt att höra, säger hon.

Vad i din spelstil attraherar folk?

– Jag är en offensiv spelare. Jag är forward, kommer ofta framför mål och har många avslut. Klart att folk gillar det. Men vi har fantastiska fotbollsspelare i vårt lag, så jag är jätteglad att de tycker så.

Schelin är inte orolig

Lotta Schelin är beredd på att det nordkoreanska försvaret kommer gå hårt åt henne. Observatören Tore Lennartsson har hjälpt landslaget med detaljer om motståndet, och för att förmedla deras spelsätt klumpar Schelin ihop flera ord.

– De har vissa brister i defensiven, men är ganska rejäla, vad jag förstår. Ganska småhalvfultuffa, så det gäller att hålla koll på dem, säger hon och lägger till:

– Det är ytterbackarna som är offensiva. Man kan tro att det finns ytor där.

Kommer du göra mål?

– Jag är inte orolig. Gör jag inte mål hoppas jag att jag gör bra prestationer för att det ska bli mål.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.