”Har svårt att föreställa mig Fábregas i vit tröja”

FOTBOLL

Barça-stjärnans motattack efter Reals jättebud

Foto: AP
Arsenals storstjärna Cesc Fábregas omges av transferrykten – igen.

BARCELONA. Real Madrid förbereder ett jättebud på Cesc Fábregas.

Då går Barcelonas stjärnor till motattack.

– Jag har svårt att föreställa mig Cesc i vit tröja, han vill tillbaka hit, säger målvakten Víctor Valdés om veckans värvningsrykte nummer ett i Spanien.

Gårdagens avslöjande i Madridtidningen Marca om att Real Madrid ska förbereda ett jättebud på Cesc Fábregas slog ned som en bomb i Spanien.

Enligt tidningen är Real Madrid redo att betala 60 miljoner euro, runt en halv miljard kronor, för den spanske mittfältaren. Det är ungefär 15 miljoner euro mer än vad Barcelona sägs ha erbjudit Arsenal tidigare.

Fábregas har kopplats ihop med la liga under så gott som samtliga transferperioder de senaste säsongerna, men i Barcelona är den allmänna uppfattningen att han vill tillbaka till klubben där han fostrades.

”Här han vill spela”

Xavi Hernández, som känner Fábregas väl sedan landslagsspel, säger i en intervju med The Guardian att det är Barcelona som är den 23-årige Fábregas nästa klubbdestination.

– Han har alltid drömt om det, det är här han vill spela. Det är väldigt få spelare som kan anpassa sig till Barça-stilen, men Cesc kan den perfekt, säger Xavi, som själv inte skulle känna sig hotad av att en spelare med samma egenskaper som han själv kom till laget.

– Jag ser inte andra spelare som ett hot, det finns inget som heter ”det här är min position” för mig. Ju mer talang på mittfältet, desto bättre, säger Xavi.

Kan spelsystemet

Frågan om Arsenal-spelarens framtid är känslig på flera sätt. Trots att han fostrades i Barcelonas talangakademi La Masía, tillsammans med spelare i samma årskull som Leo Messi, Gerard Piqué och Pedro, så anser många att Barcelona aldrig gav Fábregas en riktig chans.

Víctor Valdés, som precis som Fábregas och Xavi är katalan, säger i dag.

– Jag har svårt att före-ställa mig Cesc i vit tröja. Så som jag känner honom så vet jag att det han vill är att komma tillbaka till Barcelona. Här kan han spelsystemet utan och innan och skulle passa in bra, säger Valdés.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga