Fick jubla efter 34 år

FOTBOLL

Hade inte vunnit mot Hamburg sedan 1977

1977 var senast.

Men i kväll fick St Paulis fans äntligen jubla efter ett stadsderby.

Gerald Asamoah såg till att laget vann derbyt mot Hamburg med 1-0.

För två veckor sedan regnade det och stadsderbyt ställdes in. Men i kväll kunde matchen avgöras och det blev en historisk match på Imtech Arena.

För första gången på 34 år lyckades St Pauli besegra Hamburg. Och de stora hjältarna bland hemmafansen är målvaktsdebutanten Benedikt Pliquett och den forne landslagsmannen Gerald Asamoah.

– Han har upplevt så mycket med oss. Han förtjänade sin chans, kommenterade tränaren Holger Stanislawski valet att sätta Pliquett i mål.

Avgjorde med huvudet

Det var just Asamoah som gjorde det viktiga målet. Anfallaren kunde nicka in bollen från nära håll efter en hörna.

– Vi visste att vi hade en chans, när man kan vinna en sådan här match känns det helt otroligt, säger hjälten Gerald Asamoah till tyska Bild.

Holger Stanislawski överraskade genom att satsa på debutanten Pliquett mellan stolparna. Men det skulle visa sig vara ett genidrag.

26-åringen var som en vägg och stod för mängder av kvalificerade räddningar.

– Jag älskar denna klubb och jublet kommer till 100 procent från hjärtat, säger målvakten till Bild.

Och Pilquett behövde storspela, för det var hemmalaget Hamburg som öppnade matchen starkast – och så fortsatte det. Men St. Pauli gav aldrig upp, tog vara på de fasta situationerna och skrällen var ett faktum.

– Ett väldigt bittert nederlag, vi borde ha vunnit matchen. Vi var det bättre laget men efter målet var vi chockerade, säger Hamburgs tränare Armin Veh i en intervju efter matchen.

St Pauli är ny elva i Bundesliga och har inte förlorat en enda match sedan serien vände, medan Hamburg parkerar på sjunde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga