"Ett tag blev vi sympatiska, men..."

Juventus välkomnar slutstriden

Det var tre månader sedan sist.

I går höll Antonio Conte presskonferens före en match - och talade om en utbredd syn på hans Juventus.

– Ett tag blev vi sympatiska för att vi kämpade, men nu har vi återtagit vår rätta plats, säger den 44-årige tränaren enligt Football Italia.

Serie A går in i sin slutspurt med serieledande Juventus fem poäng före Roma. ”Bianconeri” har dessutom en match mindre spelad, och möter i kväll Udinese för att dryga ut avståndet. I går höll Antonio Conte presskonferens inför matchen för första gången sedan januari, och han förnekar inte något svartvitt slitage.

– Den senaste månaden har varit full av stress, både fysiskt och mentalt. Men vi konkurrerar om "scudetton" och om Europa League-titeln. Det ger oss styrkan att avsluta på bästa sätt, säger Juventus-tränaren enligt Football Italia.

"Strid mellan oss och Roma"

Conte vill inte ta ut något i förskott, utan ser Roma som en allvarlig utmanare.

– Jag har sagt det om och om igen - vi har inte vunnit ”scudetton” än. Jag visste hela tiden att det skulle bli en strid mellan oss och Roma in i det sista, säger han.

För serietvåan Roma har vägen till guldet blockerats av ännu fler hinder. Skyttekungen Mattia Destro är avstängd i tre matcher efter sitt slag på Cagliaris Davide Astori, något som Roma-fansen reagerat ilsket på. Orättvisa? Conte tar lätt på reaktionerna.

– Romas känsla att alla är emot dem är bara sporadisk, för oss är den systematisk. Ett tag blev vi sympatiska för att vi kämpade, men nu har vi med glädje återtagit vår rätta plats, säger han.

Vidal osäker

Inför kvällens bortamatch menar Conte att Udinese är ordentligt motiverade.

– Alla som möter Juventus gör sitt livs prestation, säger han.

Gästerna hoppas få mittfältaren Arturo Vidal tillbaka från knäskada, men något beslut om spel lär inte fattas förrän strax före matchstart. På topp kan Conte kasta in Pablo Daniel Osvaldo, den inlånade anfallaren från Southampton som jagar en plats i Italiens VM-trupp.

– Jag har bara positivt att säga om Osvaldo. Han jobbar hårt, smälter in i gruppen och kommer hjälpa oss att avsluta säsongen med att nå våra mål, säger Conte.

När lagen möttes i december vann Juventus med 1-0 efter att Stephan Lichtsteiner avgjort på övertid.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.