Här knarkar stjärnan

Tung förlust mot Manchester United 0-3.

Då gav sig Saido Berahino, 21, ut på stan för att festa – och bli hög på lustgas.

– Det här var väldigt dåligt omdöme från min sida, erkänner anfallaren.

Den engelske U21-landslagsmannen, tillika West Bromwich-anfallaren, Saido Berahino har trampat i klaveret. 21-åringen fångades på film medan han andades in lustgas genom en ballong efter matchen mot Manchester United.

Gasen, som enligt Daily Mirror är potentiellt dödlig men alltjämt laglig, kallas ”hippy crack” i England.

– Det finns en dödsrisk i och med att syrebrist kan uppstå. Risken är större om man andas in i en stängd omgivning, säger Danny Lee-Frost vid brittiska reglerande organ för medicin.

Har bett om ursäkt

I videofilmen syns Berahino andas in gasen upprepade gånger medan en kvinnlig bekant frågar ”Är du fucked up?” innan hon tilläger ”Har du inte tagit tillräckligt nu?”.

Enligt Daily Mirror är drogen populär på den engelska nattlivsscenen och användare säger att den skapar en känsla av eufori och i vissa fall hallucinationer.

Berahinos snedsteg har fått klubben att fördöma sin spelare i ett uttalande på hemsidan.

– Jag har pratat med Saido om händelsen och sagt åt honom på skarpen att sådant här beteende inte är passande för en West Bromwich-spelare. Han har bett om ursäkt och lovat klubben att det inte kommer att hända igen, säger klubbens sportchef Richard Garlick.

Lovar att sluta

Berahino själv menar att han är ångerfull och inte hade koll på riskerna med drogen.

– Det här var väldigt dåligt omdöme från min sida och jag har inte föregått med gott exempel. Just då var jag inte fullt medveten om de allvarliga hälsoriskerna men när jag nu vet om riskerna kommer jag inte att göra om det, säger anfallaren enligt Daily Mail.

Se videoklipp på händelsen här (OBS: Extern länk).

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN