”Har en spelstil som liknar Mesut Özil”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensk 15-åring klar för Aston Villa

Han byter Helsingborg mot Birmingham.

Moustafa Zeidan Khalili, 15, lämnar Högaborgs BK för Premier League-klubben Aston Villa.

– Han har en spelstil som liknar Mesut Özil, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Den offensive mittfältaren/anfallaren är nästa export till England.

15-åringen, som har gjort flera A-lagsmatcher med Högaborgs BK i division 2, har kommit överens med Aston Villa om ett treårskontrakt.

Flytten sker dock inte förrän till sommaren.

– Han ansluter till Aston Villa i juni efter skolan är slut. Han kommer att tillhöra deras U18-U19-lag, trots att han är 15 år. Han har besökt klubben och har fått en bra bild, säger agenten Hasan Cetinkaya.

– Aston Villa är den bästa akademin i England, de som lyfter upp flest spelare till A-laget historiskt sett. Det är ett väldigt bra steg för honom.

”En av de största talangerna jag har sett”

Khalili, som spelar svensk landslagsfotboll med killar födda 1998, blir 16 år den 7 juni.

– Han är nummer tio, en anfallare, men kan även spela ytter. I mitt tycke är han och Zacharias Faour de stora stjärnorna i 98-landslaget. Aston Villa har scoutat Khalili väldigt noga och ser honom som en av Sveriges bästa spelare i hans ålder, säger Cetinkaya.

– Han är en framspelare och gör mål. Han är vänsterfotad och har en spelstil som liknar Mesut Özil jättemycket, de är väldigt lika. Han är en av de största talangerna jag har sett som agent i de åldrarna, jag har inte sett något liknande om jag ska vara helt ärlig. Han kommer att bli Premier League-spelare inom kort, det är jag övertygad om.

Släkt med allsvenskans skyttekung

Moustafa Zeidan Khalili är släkt med Imad Khalili som vann skytteligan i allsvenskan i fjol. Han är just nu utlånad från Helsingborgs IF till Al Shabab i Saudiarabien.

– Det fanns många klubbar i Europa som ryckte i Moustafa Zeidan, bland andra Benfica, Ajax, klubbar från Italien och Sverige. Malmö FF ville ha honom jättemycket. De var aktuella om han inte skulle gå utomlands, säger Cetinkaya.

Vad avgjorde att det blev Aston Villa?

– Han fick ett bra intryck från Aston Villa, och historiskt sett lyfter de upp många spelare till A-laget. Det är ett bra steg för honom att utvecklas. Han tycker det är jättekul, en dröm för honom.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.