”En idiotisk fråga får idiotiskt svar”

FOTBOLL

Zlatan i intervju om skatter, Ronaldo och en potentiell flytt: Ingen vet vem jag är där

Zlatan Ibrahimovic firar in 2014 i Qatar tillsammans med Cristiano Ronaldo.

Inför vänskapsmatchen mot Real Madrid talade PSG-svensken med amerikansk press om Ronaldo, skatter och en framtid i MLS.

Zlatan Ibrahimovic och hans PSG firar in det nya året med att möta Real Madrid i Qatar den 2 januari. Som reklam för matchen fick amerikansk media på fredagen chansen att fråga ut svensken via videotelefon.

”Ingen vet vem jag är”

Då öppnade svensken återigen för att avsluta karriären i USA:s fotbollsliga MLS.

– Ingen i Amerika vet vem jag är så jag kanske borde åka över och spela några säsonger där... Det skulle vara intressant att flytta till Amerika. Men i dag är det inte det. Om jag är 35 år och fortfarande kan prestera i MLS kanske jag kan bidra med något, säger Zlatan enligt philly.com.

Utöver frågorna om MLS var amerikansk media även intresserad av rivaliteten mellan Zlatan och Reals Cristiano Ronaldo inför träningsmatchen. Mötet kommer inte långt efter att Portugal slog ut Sverige i playoff-spelet till VM, med Ronaldo i en helt avgörande roll.

– Zlatan kommer vara lugn med Ronaldo, skämtade Ibrahimovic.

”Då vinner du inte 20 titlar”

Zlatan viftade även bort påståenden om att han skulle hånas i England för att vara grinig och ha ett hett temperament.

– Om du ställer en idiotisk fråga får du ett idiotiskt svar... Om du har ett stort ego vinner du inte 20 titlar. Det där är något media har hittat på, säger 32-åringen.

Mer utförlig var svensken på frågan om de omdiskuterade skattelagarna i Frankrike. Ett förslag om att alla inkomster över en miljon euro om året ska beskattas med 75 procent skulle kunna försvåra rejält för klubbar som PSG att locka till sig stjärnspelare.

– Jag tror inte det. Vi är fokuserade på fotbollen och är inte intresserade av politik. Vi spelar matcher och blir bara besvikna över allt fokus på PSG:s spelare, skatten och allt det. Vi borde bara fokusera på fotbollen. Innan vi kom var PSG ett bra lag, ett stabilt lag, men i dag har de något i sina händer som de inte hade tidigare. Så låt oss njuta av det och lämna politiken utanför.

ARTIKELN HANDLAR OM