Bendtner sågas och hånas i brittisk press

FOTBOLL

"En trög samuraj med håret i en bulle"

Foto: GETTY
Bendtner i aktion mot Chelsea.

Nicklas Bendtner gjorde ingen bejublad återkomst i Arsenals startelva i går.

När Arsenal slogs ut ur ligacupen efter 2-0 mot Chelsea hade anfallaren stått för endast ett skott – som inte ens träffade mål.

– Om det är nödvändigt så betalar jag personligen någon klubb för att ta Bendtner i januari, skriver Piers Morgan på Twitter.

Foto: Scanpix.
Nicklas Bendtner sågas i Storbritannien i dag.

Nicklas Bendtner, 25, sågas hårt i brittiska tidningar i dag. På tisdagskvällen startade han för Arsenal mot Chelsea i ligacupen men imponerade inte alls. Efter 67 minuter byttes han ut mot Olivier Giroud och då hade dansken endast noterats för ett skott – som inte ens träffade mål. Enligt HITC Sport hade Bendtner bara rört bollen 28 gånger under de 67 minuter han var på planen.

"Sanningen om Bendtner är att han aldrig kommer att bli så bra som han tror att han är. Om vi lärde oss någonting av gårkvällen så är det att Bendtners tid antingen är långt borta, eller så har den kanske aldrig ens existerat", skriver The Irish Independent.

"I en tid där anfallet är lagets första försvarslinje är Bendtner något av en retro bakåtblick. Varför springa när man kan jogga, varför jogga när man kan gå. Hans första bolltouch kom efter fem minuter, en ful studs mellan hans båda smalben. Strax efter kom hans skott, en volley från 25 meter som gick rakt i huvudet på Gary Cahill. Det var ungefär så bra som det blev, tyvärr", fortsätter journalisten i tidningen.

"Borde bli såld 1 janauri"

Bendtner sågas även hårt från annat håll. Journalisten, författaren och tv-personligheten Piers Morgan, ett uttalat Arsenal-fan, var bedrövad under gårkvällen.

– Ta honom av planen, för hans egen skull. Det här är pinsamt, skriver han på Twitter.

– Bendtner borde bli såld den 1 januari för den prestationen. Och det där hårbandet. Om det är nödvändigt så betalar jag personligen en annan klubb för att ta Bendtner i januari, fortsätter han.

Hånas för sin frisyr

The Independant väljer att både döma ut danskens spel – och håna hans frisyr.

"Nicklas Bendtner är inte mannen att frigöra Arsenal från deras Giroud-behov. Den tröga samurajen, som springer omkring med sitt hår i en bulle, såg inte ut som ett trovärdigt alternativ eller ens en användbar ersättare för fransmannen", skriver tidningen.

Även Daily Mail och BBC gör hårda bedömningar.

"Hans närvaro på planen understryker bara Arsenals brist på djup i anfallet. Han är inte i matchform och erbjuder ingenting i anfallsspelet. Bedömning: Pinsamt. Han borde få stanna bland reserverna i fortsättningen, om han har tur", skriver Daily Mail. BBC nöjer sig med att beskriva Bendtners insats som "dålig" och skriver vidare att han tack och lov blev utbytt och ersattes av Giroud i den 67:e minuten.

Bendtners kontrakt med Arsenal går ut den 30 juni 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM