Jönköping stoppar Gren från Blåvitt

Kaoset kring sportchefen fortsätter

Mats Grens flytt till IFK Göteborg stoppas av Jönköpings Södra.

Tränaren blir kvar på sin nuvarande post säsongen ut.

– Den turbulens som uppstått kring Jönköpings Södra på grund av den senaste tidens händelser är beklaglig, skriver klubben i ett pressmeddelande enligt Jönköpings-Posten.

Mats Gren presenterades nyligen som ny sportchef för IFK Göteborg efter Håkan Mild.

Det enda som återstod innan Gren kunde tillträda sin tjänst var att praktiskt lösa honom från kontraktet med Jönköpings Södra.

Grens avtal med Jönköping går ut till i höst – och klubbarna har inte kunnat enas om en lösning.

Jönköping gick ut med ett förtydligande förra veckan och förklarade då att Gren fortfarande var under kontrakt. Bara några dagar senare förbjöd Jönköpings ledning Gren att leda laget i premiären av superettan i lördags på grund av kaoset.

Men nu tar det hela en ny vändning.

Blir kvar kontraktstiden ut

Jönköpings-Posten skriver att Mats Gren blir kvar i Jönköping säsongen ut. Flytten till IFK Göteborg stoppas.

”Den turbulens som uppstått kring Jönköpings Södra på grund av den senaste tidens händelser är beklaglig, men tyvärr har föreningen inte haft någon möjlighet att påverka det händelseförlopp som varit. Som en konsekvens av denna turbulens har föreningen beslutat att utöka ledarstaben kring a-laget med ytterligare en assisterande tränare; Jimmy Thelin. Detta utöver Mats Gren och assisterande tränare Christer Persson”, skriver Jönköpings Södra i ett pressmeddelande.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN