PSG ska undvika nytt bottennapp

FOTBOLL

”En cupmatch för alla vi möter”

Segersviten är bruten, PSG är varnade. I dag möter man ännu ett bottenlag i en titelstrid som plötsligt är långt ifrån avgjord.

– Jag är besviken på vissa av spelarna, säger tränaren Laurent Blanc inför dagens match mot Sochaux.

Foto: Blanc och Ibrahimovic.

Det var ett Paris Saint-Germain med hängande huvuden som lämnade Anncey i onsdags efter förlust mot lilla Evian. Förlusten var klubbens första sedan den 2 mars i år, och den första sedan Laurent Bland tog över tränarjobbet i somras.

– Man ska aldrig prata bort en förlust, vi gjorde inte vad vi skulle, säger Blanc på presskonferens dagen före matchen mot Ligue 1:s tabelljumbo Sochaux.

”Måste lära oss läxan”

PSG, som inför förra omgången hade fyra poängs försprång i tabelltäten, hade dessutom fått se tabelltvåan Lille slå Marseille dagen före, och är nu bara en poäng före Lille, som möter Bordeaux i morgon.

– Folk säger att vi är oslagbara, men för att vara det måste vi vara hundraprocentiga. Alla lag vi möter spelar som om det vore en cupmatch för dem, det är vi som måste lära oss den läxan, spelarna gjorde inte vad de skulle mot Evian, säger Blanc, som förväntar sig betydligt mer karaktär från sina spelare i kväll:

– Jag är besviken på vissa av spelarna. Nu vill vi bara ut på planen igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1