Olof: ”Vi skulle ha skött det internt”

FOTBOLL

Olof Mellberg kritisk till Lagerbäcks sätt att lösa skandalen i Göteborg

Olof Mellberg ville ge sin version av krogkvällen i Göteborg på presskonferensen dagen efter.

Men stoppades av förbundskaptenerna.

I stället riktar den före detta lagkaptenen stark kritik mot Lasse Lagerbäck nu - tre dagar innan EM-kvalet mot Spanien.

Foto: skilda åsikter Olof Mellberg är inte nöjd med hur förbundskapten Lasse Lagerbäck hanterade efterspelet till Mellbergs, Wilhelmssons och Zlatans utekväll i Göteborg. Den förre lagkaptenen hade föredragit att Lagerbäck valt att lösa allt internt, i?stället för att gå ut i massmedia och berätta. ”Men det är Lasses beslut”, säger Mellberg.

Sportbladet avslöjade i går hur förbundskapten Lasse Lagerbäck arbetat för att minska motsättningarna mellan olika grupperingar i landslaget.

Lagerbäck har tagit "Ljungberg-falangens" parti samtidigt som han på olika sätt agerat mot "Zlatan-gänget" med Zlatan, Mellberg, "Chippen" och tidigare Alexander Östlund.

På gårdagens presskonferens valde förre lagkaptenen Olof Mellberg att ge sin syn på relationen med Lagerbäck och händelsen i Göteborg.

Skarp kritik

Olof Mellberg riktade skarp kritik mot Lagerbäck som satt på stolen bredvid.

- Jag är besviken över att Lasse inte valde att lösa det internt. Lasse valde att gå ut i massmedierna och berätta, säger Mellberg.

Hade du velat vara med på presskonferensen dagen efter?

- Ja, det hade jag inte haft några problem med. Men återigen; det var Lasses beslut.

Olof Mellberg hymlar inte med att han gjorde ett misstag, men tycker att efterspelet borde hanterats på annat sätt.

- Vi skulle ha skött det internt, och pratat om det i gruppen. Jag kände att det var internt, och att det var Lasses regler vi brutit mot.

"Medvetet misstag"

Var det ett misstag eller hur definierar du det som hände?

- Vad ska man kalla det? Ett medvetet misstag. Klart att jag visste vilka tider som gällde under söndagen, och vi följde inte tidsschemat. Det var jag snabb att gå ut och bekräfta och beklaga.

Olof Mellberg säger det inte rent ut, men antyder att spelare som tidigare har brutit mot regler inte bestraffats.

- Det finns en del att säga om det men jag känner att det skulle jag gjort då. Det är inte läge nu, inför de här två viktiga matcherna, att älta för mycket. Vi begick ett regelbrott och Lasse valde det här straffet. Det var bara att acceptera.

Hur har ditt förhållande till Lasse Lagerbäck ändrats?

- Jag vet inte, jag tror vi försöker att sköta det professionellt. Vi har båda samma mål; att vinna de här matcherna och ta ett steg närmare slutspelet.

Mellberg har inte haft några planer på att sluta i landslaget.

- Nej, jag tycker det är kul att komma hem och prestera bra för Sverige.

Förbundskapten Lasse Lagerbäck har en annan minnesbild av händelsen i Göteborg.

- Det fanns ingen diskussion eller fundering på att Olof skulle delta vid presskonferensen. Som jag minns det förde Olof aldrig fram det önskemålet.

"Reagerar olika"

Hur ser du på er relation? Det är ändå ganska tuff kritik du får?

- Jag har samma relation med Olof som tidigare. Jag känner honom väldigt väl och vi har haft ett bra samtal. Det här gänget fungerar i princip väldigt bra. Sedan finns det olika individer som reagerar olika. Och det finns

många saker vi inte tycker lika om, både bland spelarna och ledarna. Mitt jobb är att laget ska vinna så många matcher som möjligt.

Ni har jobbat mycket med sammanhållningen i gruppen senaste tiden?

- Ju bättre gruppen fungerar, desto bättre resultat gör vi, säger Lasse Lagerbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM