Straffas för reklambråk

FOTBOLL

Ljungskile kan krävas på pengar: De hotade stoppa matchen

LJUNGSKILE. Festen är bara tillfälligt uppskjuten – redan i dag kan Ljungskile bli allsvenskt igen.

Men ett reklamskyltsbråk stör, och kan kosta klubben stora summor.

– Vi tänker inte låta detta passera, säger Svensk Elitfotbolls (SEF) generalsekreterare Tommy Theorin.

Mitt under den tv-sända 1–1-matchen mellan Ljungskile och Falkenberg fick Tommy Theorin ta emot flera ilskna telefonsamtal.

– Det var en sponsor och andra intressenter som ringde. De klagade över att reklamskyltarna i första bandet (närmast plan) var skymda. Ljungskile hade alltså sålt reklam till andra företag och placerat deras skyltar framför våra huvudsponsorers. Det är ett solklart avtalsbrott och jädrigt dåligt agerat. De visste mycket väl vad som gällde.

Tar inte ansvaret

I Ljungskilelägret tycker man att det inträffade är ”olyckligt”.

– Vi hade anlitat ett marknadsbolag som hade köpt reklamen till denna match. De skulle sköta den biten och vi förutsatte att de var seriösa och visste hur skyltarna skulle sitta. De har ansvaret, men samtidigt var det första gången vi jobbade med en tv-sändning på det här sättet, säger Ljungskile sportchef Hasse Hagberg.

Tommy Theorin på Svensk Elitfotboll ringde omedelbart upp matchdelegaten som var på plats och krävde att skyltarna skulle plockas ner.

”De överreagerar”

– De hotade med att stoppa matchen om vi inte gjorde det. Vi försökte så gott vi kunde i halvtid, men jag vet inte om vi fick ner alla och om sponsorerna blev nöjda, säger Hagberg.

Tommy Theorin:

– Ljungskile har överreagerat. Vi hade aldrig kunnat stoppa matchen på grund av det här. Det är helt felaktigt.

Nu kan SEF och huvudsponsorerna kräva Ljungskile på stora belopp för att de inte följt reglerna.

– Vi får avvakta matchrapporten och sedan får vi se hur vi ska gå vidare. Det är första gången någon gör ett sådant här övertramp, och vi tänker inte bara låta detta passera. Den saken är klar, säger Theorin.

Hasse Hagberg:

– Det kan bli böter, men jag hoppas att vi kan lösa det på något annat sätt. Visst borde vi ha tagit åt oss av SEF:s information, men alla är vi barn i början.

Om Häcken tappar poäng borta mot Mjällby i eftermiddag är Ljungskile klart för allsvenskan. Så gårdagens uppskjutna fest kan bli av i kväll i stället.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan