Umeå hoppas får behålla Marta

FOTBOLL

”Vi är mitt uppe i förhandlingarna med henne”

Foto: Umeå eller inte Umeå? Det är frågan för Marta.

Göteborg (TT)

Årets damallsvenska är inte avslutad, men Umeå planerar redan för nya framgångar. Nyligen meddelade Hanna Ljungberg att hon fortsätter att spela i klubben. Men hur blir det med Marta?

I VM blev hon utsedd till mästerskapets bästa spelare och i allsvenskan öser hon in mål. Men hur blir det med den brasilianska anfallsstjärnan Marta. Blir hon kvar i Umeå eller kommer hon att flytta?

Snar lösning

– Vi är mitt uppe i förhandlingarna med henne, och hoppas det blir klart så fort som möjligt, säger tränaren Andrée Jeglertz.

– Vi har en bra organisation i klubben, vi har en bra miljö kring Marta, och vi har också bra sociala lösningar för henne. Jag tror att det kommer lösa sig snart.

En eventuell amerikansk damliga har utmålats som ett hot mot Umeå och den svenska ligan. Det är inget som oroar Andrée Jeglertz.

Bästa ligan

– Vi vet ju inte ens om det någon liga där borta, och det enda som den skulle kunna konkurrera med är pengar. Därför tror jag spelarna väntar tills de närmar sig 30 år.

– Sedan är det bara att konstatera att den svenska ligan är den bästa. Vi har de bästa spelarna och de bästa matcherna spelas här. Det är utvecklande för spelarna. Se bara på Marta hur hon har utvecklats under sina fyra år hos oss.

Vilka planer Marta själv har för nästa säsong ville hon dock inte avslöja efter segern över Göteborg.

Leif Brändström/TT