Fotboll

Norska förbundet: Royal league läggs ned

Av: 

TT-NTB

FOTBOLL

Men Svensk Elitfotboll ställer sig helt oförstående till uppgifterna.

Norska förbundet: Royal league läggs ned.

Svensk Elitfotboll: Det stämmer inte alls.

Som vanligt går åsikterna isär om den nordiska fotbollsturneringen.

Royal league går i graven. Den slutsatsen drar Norges fotbollsförbund (NFF) sedan förhandlingarna mellan ägarna av turneringen – fotbollsförbunden och serieföreningarna i Sverige, Norge och Danmark – och olika tv-bolag strandat.

”En längre tid har ägarna av Royal league förhandlat med olika aktörer på mediamarknaden om ett nytt mediaavtal. Det var emellertid inte möjligt att få till en tillfredställande lösning i alla tre länderna och sannolikt innebär det att turneringen måste läggas ner”, skriver Norges fotbollsförbund på sin hemsida på lördagen.

Tommy Theorin, ordförande i Svensk Elitfotboll – en av sex ägare till turneringen – ställer sig helt oförstående till uppgifterna.

– De har gjort ett utspel vi inte ställer oss bakom. Så sent som i dag pågick förhandlingar och att påstå att ägarna beslutat sig för att lägga ner turneringen är fel, eftersom vi är en av ägarna, säger Theorin på lördagskvällen till TT.

Det slutgiltiga beslutet ska tas av styrelsen i Royal league.

Ernst Ravnaas, styrelseordförande i Norsk Toppfotball och styrelseledamot i Royal league, tror dock inte att turneringen överlever:

– Det är synd att turneringen strandar på grund av för litet kommersiellt intresse. Det var inte möjligt att få till en finansiering som var tillräckligt bra för att säkra klubbarnas kostnader och då menar vi att det är inaktuellt att forsätta, säger Ravnaas.

Royal league startade 2004 men den skandinaviska klubbturneringen har aldrig blivit någon kommersiell succé.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!