PL-profilen pekas ut som mobbare – kan sparkas från klubben

avDaniel Sörensen

Foto: TT

Den gamle Premier League-profilen Craig Bellamy – numera ungdomstränare i Cardiff City – pekas i engelsk press ut som en mobbare som skrämmer sina spelare.

Nu kan han tvingas lämna klubben.

I slutet av förra veckan lanserade den norske före detta fotbollsspelaren John Arne Riise sin självbiografi.

I boken skriver han om den omtalade händelsen när den gamle klubbkamraten i Liverpool, walesaren Craig Bellamy, svingade en golfklubba mot honom under ett träningsläger i portugisiska Algarve för elva år sedan. Händelsen inträffade efter att Bellamy försökt tvinga Riise att sjunga på en karaokebar – men norrmannen vägrade.

Bellamy lyfte klubban över sitt huvud och svingade så hårt han bara kunde. Han försökte träffa mitt smalben, något som hade förstört min karriär, men jag lyckades dra undan benen i tid. Han lyfte klubban och svingade igen. Den här gången träffade han. Full kraft i min höft. Jag var så uppumpat med adrenalin att jag inte kände smärtan, men han slog mig hårt. Det var en järnklubba”, skriver han.

Mobbat och skrämt spelare

Bara dagar efter att Riises version av händelsen offentliggjorts skrivs det återigen om Bellamy, en man som alltid beskrivits som en galning och ett råskinn.

Enligt Daily Mail ska 39-åringen – som under sin karriär representerade bland annat Manchester City, Liverpool och Cardiff och var kapten i Wales landslag – vara huvudpersonen i en skandal inom Premier League-klubben Cardiff, där han är tränare för klubbens U18-lag.

Tidningen skriver att Bellamy pekats ut som en mobbare av spelarna i ungdomslaget. Det rapporteras att han har ”mobbat och skrämt en ung engelsk fotbollsspelare med ett främlingsfientligt beteende”. Spelaren har bytt förening efter händelsen.

Hans hat mot grannlandet England ska vara uppenbart och tydligt berättar spelare i laget. Den gamle anfallaren har fryst ut och kränkt spelare med engelsk härkomst.

Osäkert om han blir kvar i laget

The Sun skriver att klubbens styrelsemedlemmar kommer att sätta sig ned för att prata igenom situationen. En seniortränare i klubben sägs vara livrädd för Bellamy, och akademitränaren Steve Ellis pratar knappt med profilen efter ett hetsigt bråk tidigare under säsongen.

Tidningen uppger att ordföranden Mehmet Dalman och vd:n Ken Choo kommer att fatta ett beslut om Craig Bellamy ska få vara kvar i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM