Tom Pettersson: Okej, jävligt enögt

Östersund nollade Djurgården på Tele2

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgården tycker att de förtjänade mer än noll poäng mot Östersund.

Tom Pettersson håller inte alls med.

– Okej, jävligt enögt. Jag säger alltid att man får det man förtjänar. Visst, de får in bollen i straffområdet vid fötterna några gånger, men de är så kladdiga, säger Pettersson.

Östersund fick med sig tre poäng från Tele2 Arena. Det blev en 2–0-vinst mot Djurgården efter mål av Ronald Mukiibi och Dennis Widgren.

Djurgården jagade mål i andra halvlek och hade flera möjligheter att få kontakt i matchen. Efter menade flera spelare och ledare i Dif att de förtjänade mer.

– Det blir svårt att analysera när man har förlorat hemma, det blir oftast så. Jag tycker ändå vi skapar tillräckligt många chanser för att ta poäng. Särskilt i andra halvlek tycker jag vi är det bättre laget. De är effektiva. De har två chanser och gör två mål. Det är jävligt tufft, säger Haris Radetinac.

”Jävligt enögt”

Tom Pettersson höll i inte alls med. 28-åringen skrattade till när han fick höra det.

– Okej, jävligt enögt. Jag säger alltid att man får det man förtjänar. Jag tycker inte de skapar så mycket. Visst, de får in bollen i straffområdet vid fötterna några gånger, men de är så kladdiga så de får inte iväg avsluten många gånger. Sen har Badji någon nick och sen har de lägen man får när man trycker på i slutet. Jag tycker inte de skapar så mycket, det var rättvist, säger Pettersson.

Flera spelare i Djurgården var irriterade i matchen för att spelare i Östersunds FK låg ner. Tom Petterson förstår det. Men han köper däremot inte att publiken visade irration när Rewan Amin och Douglas Bergqvist låg kvar på gräset skadade, båda bröt sedan matchen.

– Det fattar jag, att de blir irriterade. Men vad fan, när man får huvudskada. Rewan får bäras ut på bår och deras klack ska stå och bua, jag fattar inte riktigt det. Vad fan ska han göra? Och domaren stoppade tiden, det blir tio extra minuter. Vad fan, chilla!

Inte ofta de lägger till tio minuter.

– Men det är bra, vi låg ner några gånger och Amin fick bäras ut på bår. Vad fan ska han göra?

Pettersson upplevde att det var grinigt på planen och runt deras straffområde. Men det var positivt, enligt mittbacken.

– Det är klart att det blir halvgrinigt. De är frustrerade och får inte matchen dit de vill och så står klacken bakom och eldar på. Det är bara att vara lugn och inte bry sig. Det var många som var framme vid mig och skällde. Jag svarade inte, det är bara att skita i det.

”Badji var inte så jättenöjd”

Vad det hårda ord?

– Det var lite tjuvsmällar, både i första och andra. Badji var inte så jättenöjd, han var frustrerad. De får gärna bli frustrerade, det är asbra att de blir arga och skäller på oss för att vi ligger ner och har huvudskador. Vi vann rättvist, så det var gött.

– Vi brukar alltid snacka om att vi ska gå ut och njuta av såna här matcher, det är jävligt kul att spela. Snart är det 32 minusgrader och kolsvart uppe i Östersund och vi ska träna inomhus på en åttamannaplan. Då får man gå ut och njuta av matcherna där det är bra atmosfär och vi kämpar om en Europaplats, jag tycker det var skitkul.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.