De pekas ut som sommarens fynd

Svenska duon med på ärofyllda listan

avAndreas Käck

Foto: TT
Olsen och Ghoddos

Ansedda The Guardian har listat de tio största fynden i sommarens transferfönster.

Två av dem är svenskar.

Både Robin Olsen, 28, och Saman Ghoddos, 24, tar plats på listan.

I slutet av juli blev den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen klar för den italienska storklubben Roma. 28-åringen värvades in som ersättare till succékeepern Alisson Becker till en kostnad av 90 miljoner kronor – en summa som kan stiga till cirka 125 miljoner kronor.

Övergången gör honom till den dyraste svenska målvakten genom tiderna.

– Det är kul att skriva historia. Jag känner en enorm stolthet, sa Olsen till Sportbladet när affären blev klar.

Prislappen må vara stor med svenska mått mätt.

Men ansedda The Guardian tror att Olsen kan bli ”ett fynd” för Roma.

”Smartaste av alla”

De listar nu de tio mest prisvärda värvningarna i sommarens transferfönster – och har både Robin Olsen och Saman Ghoddos på listan.

”Sommaren var upp och ner för Romas sportchef Monchi. Javier Pastore och Steven Ngozi värvades in för mindre än 300 miljoner kronor vardera, men klubben blev också rasande över den uteblivna värvningen av Malcolm. Men den smartaste värvningen av alla kanske ändå är Olsen. Sveriges förstemålvakt gjorde bra ifrån sig i VM och har erfarenhet från spel i Champions League med FC Köpenhamn och Malmö FF. Olsen har stora handskar att fylla från Alisson, men han borde vara ett säkert kort, som bara kostade en tiondel av det Liverpool betalade för Alisson”, skriver The Guardian i sin motivering.

”Ett hot”

Saman Ghoddos, 24, som lämnade Östersund för franska Ligue 1-klubben Amiens, pekas alltså också ut som ett av sommarens potentiella ”fynd”.

”Ghoddos var en nyckelspelare i Graham Potters Östersund och kommer att vara ett hot mot backlinjerna i Ligue 1”, skriver man i motiveringen.

ARTIKELN HANDLAR OM