Linköping klart för åttondelsfinal i CL

FC Rosengård också vidare – så mycket får klubbarna

1 av 2 | Foto: Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Jubel i Linköpings FC.

Laget är – precis som FC Rosengård – klart för åttondelsfinal i Champions League.

Nu väntar en segerbonus från Uefa.

Linköping kan ha spelat bort guldchanserna i damallsvenskan.

Laget har åtta poäng upp till serieledande Piteå med fyra matcher kvar att spela och tar emot norrbottningarna i nästa omgång på söndag.

Men i Champions League finns all anledning att jubla.

”Det är nytt”

Där är Linköping klart för åttondelsfinal för andra året i rad efter att ha slagit ukrainska WFC Kharkiv med totalt 10–1 på två matcher. Efter 6–1 i första mötet var avancemanget mer eller mindre redan klar, men LFC bjöd hemmapubliken på en ny målfest och inledde i rasande genom att göra 2–0 på elva minuter.

Med drygt tio minuter kvar utökade kanadensiska Marie-Yasmine Alidou d'Anjou till 3–0, innan Tove Almqvist tryckte in 4–0 i den 84:e minuten.

Avancemanget innebär att LFC, som åkte ut i kvartsfinal mot Manchester City i fjol, får en segerbonus på 100 000 kronor från Uefa.

– Det är nytt att det vinnande laget får 100 000. I övrigt får vi bidrag till resor och omkostnader, sa lagledaren Rolf "Loben" Gustavsson till Corren inför matchen.

Bidraget uppgår enligt Corren till 240 000 kronor och delas ut till klubbarna inför varje omgång.

▪▪▪

Även FC Rosengård är klart för åttondelsfinal i CL. Laget vann returmötet hemma med ryska Ryazan med 2–0 (1–0) på onsdagen och är vidare med sammanlagt 3–0.

ARTIKELN HANDLAR OM