Barcelonas önskan: Vill skriva livstidsavtal med Lionel Messi

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Hans avtal med Barcelona går inte ut förrän om två år.

Ändå tänker klubben redan på att förlänga med sin superstjärna Lionel Messi, 31 – med ett liknande livstidskontrakt som Andrés Iniesta hade förut.

– Leo är en smart person, han vet hur man ska värdesätta saker, säger klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu.

Trots att han skrev på ett nytt kontrakt så sent som i november 2017 kan det snart vara dags för ytterligare en förlängning.

Lionel Messis prestationer på planen fortsätter att hålla absolut världsklass – han är den enda spelaren i Europas fem toppligor som gjort fler än 20 mål den här säsongen – och Barcelona drömmer mardrömmar att förlora honom när han fortfarande har mer att ge.

Därför uppges nu klubben förbereda ett nytt avtal, som ska hålla Messi i klubben så länge han spelar fotboll. De sägs vilja erbjuda honom ett liknande livstidskontrakt som de gav mittfältaren Andrés Iniesta för några år sedan (även om han senare valde att lämna för japanska Vissel Kobe).

”Historiens bästa spelare”

I en intervju med den spanska tv-kanalen Cadena COPE berättar Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu att de inte kommer att pressa Messi att skriva på.

– Messis avtal går ut om två år, men med tanke på hur bra han spelar vill vi ha honom kvar i många år. Leo är en smart person, han vet hur man ska värdesätta saker, säger han och fortsätter:

– När han väl bestämmer sig så kommer vi att förlänga hans kontrakt. Messi är historiens bästa fotbollsspelare.

Argentinaren har gjort 581 mål på 664 matcher för det katalanska laget. I hans nuvarande kontrakt har han en utköpsklausul värd drygt 7 miljarder kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM