”Då förtjänar du fan en örfil”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Graham Potter är känd för sin milda personlighet.

Men efter två raka förluster fick Östersund veta att de levde.

– Graham är hård. Om du tror att du är bättre än vad du är så förtjänar du fan en örfil. Man vaknar inte av att någon viskar en i örat. Du måste bli knuffad, säger Brwa Nouri efter segern mot IFK Göteborg.

Torsk mot Djurgården. Storförlust mot Dalkurd. Noll gjorda mål. Östersunds inledning av allsvenskan kunde betecknas som ett fiasko. Det fick tränare Graham Potter att strama upp styrkorna inför söndagens match mot IFK Göteborg. Under träningsveckan fokuserade engelsmannen på lagets mentala status. Hade de blivit bekväma? Tappat fokus? Trott sig kunna leka hem matcher?

”Gick på myten om oss själva”

Potter är känd för sin milda personlighet, men den här veckan var det en skarp tränare som tog sig an spelartruppen.

– Vi har inte varit på den nivå vi vill vara på. Den mentala biten... vi har kanske ställt ut skorna och skenat i väg lite. Vi fick ett uppvaknande under veckan och har haft ett bra snack i laget, säger lagkaptenen Brwa Nouri och fortsätter:

– Det är mänskligt att gå på myten om sig själva. Vi drogs med i alla körer om oss, om hur bra vi är. Då är det lätt att man tror att man är bättre än vad man är.

”Graham är hård”

Nouri menar att självbilden blivit lite skev efter de senaste årens ständigt forsande framgångsvåg.

– Vi har ju fått alla hyllningskörer eftersom vi har haft respekt för motståndarna och jobbat hårdare än alla andra. Vi trodde uppenbarligen att vi var bättre än vad vi är.

Graham Potter framstår inte som så hård?

– Han är hård. Om han behöver vara hård så är han hård. Vi behövde bli hårt, eh... tagna, om man kan säga så. Attityden har inte varit där. Potter är saklig och tydlig om vad vi måste förbättra. Nu är jag nära att ge dig en rubrik...

”Du förtjänar fan en örfil”

Gör det.

– Tror du att du är bättre än vad du är och inte gör ditt jobb... då förtjänar du fan en örfil. Man vaknar inte av att någon viskar en i örat. Du måste bli knuffad.

Den mentala uppryckningen gav effet. ÖFK reste sig mot Blåvitt. Tack vare två vackra långskott – och ett förbättrat spel i övrigt – vann jämtarna med 2-1 och tog säsongens första poäng.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.