Efter tunga starten – MFF studsade tillbaka

Stort övertag: ”Jag har väl skrikit ännu mer än vanligt”

Foto: BILDBYRÅN

avStefan Alfelt

FOTBOLL

MALMÖ. Massor av missade klara målchanser men ändå 3–1 över BP.

Har det vänt nu för MFF?

– Det får vi hoppas. Vi är på bra väg åtminstone, säger tvåmålsskytten Markus Rosenberg.

Efter den sämsta inledningen av Allsvenskan på tio år var en trepoängare ett måste för storfavoriten Malmö.

– Alla hemmamatcher är måstematcher men det är klart att det var extremt viktigt efter de senaste matcherna, konstaterar Rosenberg.

BP bjöd inte upp till dans. Backade hem med en extremt låg backlinje och försökte aldrig att spela sig igenom MFF. En oväntad och förvånande taktik mot ett Malmö på gränsen till kris. 

– Vi kanske inte hade väntat oss att de skulle spela så extremt. Kändes inte som att de hade någon tanke när de fick bollen heller. De slängde upp den. Så defensivt som de spelade var det länge sen någon gjorde. Det får man gärna fortsätta med.

Massor med chanser

För MFF resulterade det i massor av hel- och halvchanser.

Som brändes.

Alexander Jeremejeff hade två jättefina nicklägen men styrde bollen utanför den bortre stolpen båda gångerna. Eric Larsson blev för sen i två frilägen. Mattias Svanberg sköt okoncentrerat över och utanför.

Søren Rieks höll visserligen på att göra ett drömmål på volley med klacken men det var först när han flyttades över till sin mer hemtama vänsterkant som han petade in ett friläge efter samarbete med inhopparen Carlos Strandberg.

– Synd att vi missar så mycket som vi gör, men överlag är det en insats i rätt riktning, säger Rosenberg som inte tycker att man ska vara allt för kritisk till inledningen.

”Inte något gratis”

– En slump och att vi är inne i en fas där vi inte får någonting gratis. Man kommer alltid i såna perioder under ett år. Gäller att fortsätta med den goda inställning vi ändå har. Med flyt och inställningen vi har i dag blir det 5–0 i stället. Tittar man på skapade chanser kunde det ha blivit hur mycket som helst.

Mackan blev matchvinnare med sina två mål. En nick från nära håll och ett skott från distans som täcktes så att bollen studsade in över BP:s duktige målvakt Nikola Petric.

Lagkaptenen tog ansvar och visade vägen. Vilket han försökt under de senaste matcherna också.

– Jag har väl skrikit ännu mer än vanligt …

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM