Grahn på väg till Backes Red Bulls

”Jag vill inte ge några kommentarer”

Tobias Grahn.
Tobias Grahn.

Tobias Grahn, 31, är nära en övergång till New York Red Bulls.

Klubbytet kan bli klart inom de närmaste dagarna.

– Inga kommentarer, säger mittfältaren.

Enligt Sportbladets uppgifter är mittfältaren i slutförhandlingar med det Hasse Backe-tränade MLS-laget.

– Jag vill inte ge några kommentarer om vilka klubbar jag pratar med. Jag har varit med om ett antal övergångar genom åren och vet att mycket kan hända innan allt definitivt är klart, säger Grahn till Sportbladet.

Kontraktet gick ut

Hans kontrakt med Mjällby gick ut i höstas och Grahn har kopplats samman starkt med såväl Gais som Örebro de senaste månaderna.

– Jag känner mig sjukt sugen på fotboll fortfarande och det här är ett viktig val. För en blekingekille har det varit roligt att spela med Mjällby och när jag går vidare tar jag sportslig, ekonomisk och social hänsyn till vad som erbjuds. Jag har inte stängt några dörrar utan lyssnat på alla klubbar.

”Varit en av Sveriges bästa”

– De senaste säsongerna har jag varit en av Sveriges bästa i min position. Jag känner att jag har mycket att ge inom fotbollen i flera år ytterligare så att jag vill någonstans där man har höga ambitioner, säger Grahn.

Mycket tyder på att det alltså blir New York RB där han i så fall skulle bli klubbkamrat med Markus Holgersson, som nyligen lämnade Helsingborg, för MLS-klubben och superstjärnan Thierry Henry (just nu utlånad till Arsenal).

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN