Zlatan Ibrahimovic

Zlatans sista chans

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Sportbladets Patrik Sjögren: Förvandlar PSG till en klubb där allt är möjligt

Blåst av Guardiola.
Blåst av Berlusconi.
Nu får Zlatan Ibrahimovic en sista chans – och han förvandlar PSG till en klubb där allt är möjligt.

Den 29 augusti 2010 stod Zlatan Ibrahimovic i San Siros mittcirkel, lyfte den randiga Milan-tröjan och upprepade orden ” Jag har kommit hit för att vinna. Jag har kommit hit för att vinna allt.”

På läktaren stod en leende Silvio Berlusconi, Milans ägare, och applåderade.

Mannen som hade lovat Zlatan just det. Att vinna allt.

Just då bäst i världen

Fram till och med Barcelona-flytten 2009 hade Zlatan styrt sin karriär som efter ett manus. Malmö blev plantskolan Ajax, Ajax drömmen om Serie A och Inter byttes sedan mot den största chansen på Champions League med världens just då bästa klubb Barcelona.

Men väl på toppen av fotbollsvärlden, den ultimata möjligheten, blev svensken bränd av en herre han kom att kalla ”Filosofen”. Det var då Berlusconi red in på sin rödsvarta springare, lovade Zlatan guld och gröna skogar och flög in svensken i privatplan för att visa upp sitt kap den där varma sensommarkvällen på San Siro. Lite anade Ibrahimovic då att han skulle bli blåst igen.

I och med den ekonomiska krisen störtdök Berlusconis bolag på börsen, italienaren avsattes som premiärminister och pengarna tog slut.
Löftena rann ut i sanden och Zlatan Ibrahimovic lurades på sin stora dröm. Kvar stod 30-åringen i ett fotbollsmässigt krisprojekt med en ägare som var tvungen att spara miljarder. Det var helt enkelt omöjligt att stanna.

Chansning han måste ta

Paris är därför ett steg uppåt för svensken. PSG behöver Zlatan och Zlatan behöver PSG. Klubben hade redan pengarna och med Zlatan Ibrahimovic samt Thiago Silva har de nu också de största stjärnorna.

Meddelandet till fotbollsvärlden är glasklart: PSG kan numera attrahera alla fotbollsspelare på marknaden. Det ger också Zlatan de möjligheter han förlorat i Milan. Det ger honom en sista stor chans.

De allra största klubbarna står inte längre på kö och väntar efter att Guardiola och Berlusconi kan ha lurat Zlatan på hans bästa år fotbollsmässig. Tiden när Zlatan Ibrahimovic väljer klubb fritt är över. Manuset är bränt.

Nu är det bara hoppas att PSG håller sina löften. Det är en chansning Zlatan Ibrahimovic måste ta och än så länge har han inga skäl att tvivla.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic