”Spelar under enorm press”

FOTBOLL

AIK har hopp om avancemang – trots underläge

Långsamma mittbackar, våghalsiga ytterförsvarare och en jättepress på tränaren Leonid Slutskij.

Andreas Alm tycker inte alls att loppet är kört mot CSKA Moskva.

– De kan bli ruskigt skärrade, säger AIK-tränaren till Sportbladet.

Foto: hoppas på skräll Trots bortaplan och underläge med 0–1 hoppas Martin Lorentzons AIK kunna få CSKA Moskva på fall i returen som spelas i kväll.

Underläge 0–1, bortaplan i Moskva och en hel drös världsklasspelare på andra sidan.

Trots förutsättningarna så tycker Andreas Alm inte att det ser hopplöst ut inför den andra matchen i sista rundan av Europa League-kvalet.

– Hade vi gjort mål på dem hemma så hade de blivit ruskigt skärrade, säger han när Sportbladet når honom sent på onsdagskvällen.

”Inte råd att förlora”

– Man kan tro att det är ett storlag som bara spelar av matcherna, men kan vi bara få dem att fundera lite så blir de mänskliga.

Det är stor press på dem?

– Enorm. Jag tror inte att coachen har råd att förlora en enda match i ligan. Skulle vi vinna så händer nog ganska mycket i klubben...

AIK-tränaren tycker sig också ha identifierat en svaghet i det ryska laget.

– De spelar mycket centralt med sina passningar, men de öppnar upp sig, även på hemmaplan. Det gäller att hitta den rytmen som gör att vi kan såra dem.

Var öppnar de upp sig?

– De fyller på med ytterbackarna mycket så där öppnar det sig. Och deras innerbackar är i och för sig bra fysiskt, de är starka när vi är felvända, men de är långsamma. De har ingen fart alls, och där finns ytor att utnyttja.

Spelare saknas

AIK anlände till Moskva under gårdagen och tränade lätt på kvällen. Där deltog alla spelare som man räknat in sedan tidigare.

Nyförvärvstrion Daniel Majstorovic, Henok Goitom, Mohamed Bangura stannar dock hemma – ingen av dem är redo för spel. Även skadade Alexander Milosevic saknas.

ARTIKELN HANDLAR OM