”Målet är ligatiteln”

FOTBOLL

Här fortsätter det blåa segertåget

Förra säsongen skrällvann Chelsea över hela Europa.

Efter drömstarten i Premier League siktar laget på att bli bäst i England igen.

– Vårt mål måste vara att vinna ligan, säger Fernando Torres.

Foto: HAR HITTAT MÅLFORMEN Fernando Torres tar emot publikens jubel efter 2–0-målet mot Newcastle. Chelsea har vunnit tre av tre matcher och toppar Premier League före Swansea och Everton.

I våras nådde Chelsea paradiset genom sin skrällvinst i Champions League. På hemmaplan gick det sämre, och förra säsongens sjätteplats i Premier League får ses som ett misslyckande.

Nu har Londonlaget fått sin egen Eden (Hazard) – och en drömstart i ligan.

Gårdagens seger över Newcastle (2–0) var The Blues tredje på lika många matcher.

– Jag tycker vi kontrollerade matchen väldigt bra. Vi släppte inte till mycket bakåt, och det är viktigt när man möter såna offensivt skickliga spelare som Newcastle har, säger Chelsea-managern Roberto Di Matteo enligt Sky Sports.

Mål och assist

Eden Hazard, 21, låg som vanligt bakom det mesta i anfallsväg för Chelsea och fick på straff skjuta sitt första mål i Premier League bakom Tim Krul, 24, i Newcastles mål. Strax före paus serverade det belgiska superlöftet dessutom Fernando Torres, 28, fram till 2–0.

Torres har efter sin mardrömssäsong i fjol, där han bland annat gick mållös under fem månaders tid, nu inlett Premier League med två fullträffar på tre matcher.

Hyllas av Di Matteo

Roberto Di Matteo valde att framhålla kollektivet efter matchen, men var samtidigt nöjd med att det lossnat för spelaren Chelsea betalade Liverpool närmare en halv miljard kronor för.

– Han var väldigt viktig för oss i fjol, inte så mycket för målskyttet, men med sitt hårda jobb. Torres är en fantastisk lagspelare, men det känns bra att se honom göra mål igen, säger Di Matteo.

– Vi såg förra säsongen att City inte tappade särskilt många matcher. Det gäller att vara med från början och det är vi nu. Målet måste vara att vinna ligan, säger Torres till London Evening Standard.

ARTIKELN HANDLAR OM