Rosenberg nära flytt – till Grekland

På gång till Olympiakos

Markus Rosenberg, 29, lämnar med stor sannolikhet Werder Bremen.

Den svenske anfallaren är i stället nära en övergång till grekiska stor­laget Olympiakos.

– Det kanske blir en fortsättning i en annan liga, säger Rosenberg.

Markus Rosenbergs kontrakt med Werder Bremen går ut snart. Nu talar mycket för att nästa klubbadress blir Olympiakos.
Markus Rosenbergs kontrakt med Werder Bremen går ut snart. Nu talar mycket för att nästa klubbadress blir Olympiakos.

Olympiakos, som tagit hem såväl den grekiska ligan som cupen, räknar med att man tappar någon av anfallsstjärnorna Kevin Mirallas eller Rafik Djebbour i sommar.

Enligt av varandra oberoende källor till Sportbladet och grekiska SportDay ligger Markus Rosenberg närmast till att ersätta. Parterna ska vara överens om de övergripande villkoren.

Kontrakt går ut

Olympiakos ska ha förhandlat med Werder Bremen redan förra sommaren om Rosenberg och ville då lämna försvararen Vassilis Torosidis i byte mot den svenska anfallaren.

Men affären rann ut i sanden.

Nu går Rosenbergs kontrakt ut inom kort och han kan lämna Bremen utan övergångssumma. Sportbladet sökte förgäves Rosenberg och hans agent Martin Dahlin i går, men forwarden sa nyligen till Eurosport.se:

– Jag koncentrerar mig på matcherna vi har kvar och sedan får vi se vad som händer. Om det blir en fortsättning i Werder, i Tyskland eller kanske i en annan liga.

Gjort tio mål

Markus Rosenberg har svarat för en stark avslutning i Bundesliga med mål i fyra av de fem senaste omgångarna. Svensken har gjort tio mål totalt.

– Det är en av mina bästa säsonger. Sedan är det svårt att jämföra. Spelmässigt har det gått bra hela tiden och nu på slutet har målskyttet lossnat också, sa han till Euro­sport.se.

Formen gör Rosenberg också till en allt hetare kandidat i den svenska EM-truppen, speciellt när John Guidetti riskerar att missa fotbollsfesten i sommar på grund av skada. Enligt Sportbladets och SportDays uppgifter erbjuds Rosenberg ett treårskontrakt av Olympiakos med en lön kring åtta miljoner kronor om året netto.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN