Skadad – kan missa stekheta derbyt

Ajdarevic osäker till cupmötet

avPer Bohman

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Astrit Ajdarevic

Astrit Ajdarevic briljerade under sitt inhopp mot Elfborg.

Men nu visar det sig att han också drog på sig en skada.

Nu kan stjärnan missa derbyt mot Hammarby.

– Jag tänker inte riskera något. Vi får se om jag kan vara med.

Djurgården lottades mot Hammarby i svenska cupens kvartsfinal. Matchen spelas på söndag och derbyt blir ett verkligt eldprov för de båda Stockholmslagen.

Astrit Ajdarevic bjöd på stor underhållning under sitt inhopp mot Elfsborg i Djurgårdens sista gruppspelsmatch. Spelfördelaren fintade, showade och assisterade dessutom till Dzenis Kozicas segermål. En halvtimme som förstås bådade gott inför helgens derby.

– Jag hade mycket adrenalin och det var kul att spela, säger han.

”Måste kännas tillräckligt bra”

Men Blåränderna kan dock bli utan sitt viktigaste nyförvärv. För det är långt ifrån säkert att Ajdarevic kan vara med mot Hammarby. 28-åringen drog på sig en skada mot Elfsborg och nu är hans medverkan tveksam.

– Vi får se. Jag ska kolla med läkarteamet. Det känns rätt okej, men jag kommer inte riskera något om det är så pass allvarligt att jag inte kan spela. Om jag ska vara med så måste jag kännas mig tillräckligt bra för att kunna spela.

”Vill inte vara tråkig...”

Vad hände?

– Det var en liten grej. Jag vill inte säga exakt vad för skada, utan håller dig för mig själv. Jag vill inte vara tråkig, men det känns viktigt att hålla det för mig själv. Vi får se om jag kan vara med.

Vad hade det betytt för dig att spela derbyt?

– Det är klart att man lever för sådana matcher. Derby och kvartsfinal i cupen. Det känns som att vi har något bra på gång i Djurgården, men vi har respekt för Hammarby. Det är ett duktigt lag. Men vi vill att det ska vara tufft att möta oss på får hemmaplan: man ska känna ”jag vill inte åka dit igen” när man har mött oss. Det är den mentaliteten jag, spelarna och tränarna vill få till i gruppen.

Söndag 15.00: Djurgården-Hammarby, direkt på CMore Fotboll.