Fina gesten – till fyraårige supportern

Pappan om Liverpool-stjärnan: ”Kunde inte tro det”

avSimon Sjöstrand

Liverpool-supportern Joe Jaggar bävade inför att berätta för sin fyraårige son Bobbi att han inte fått biljetter till Champions League-finalen.

Då ryckte Alex Oxlade-Chamberlain in – och fixade biljetter till båda.

– Jag började gråta när jag fick meddelandet, säger Joe till Liverpool Echo.

Nästa lördag avgörs det:

Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid på Olympiastadion i Kiev.

En stor snackis inför matchen har varit trycket efter biljetter. Många supportrar kommer bli utan då klubbarna blivit tilldelade drygt 16 000 biljetter vardera – något som fått kritik.

Biljettsituationen är än en gång ett skämt. Lite mer än 16 000 biljetter till varje klubb är en löjlig fördelning”, skrev Premier League-profilen och förre Liverpool-spelaren Peter Crouch i sin kolumn i Daily Mail.

”Kunde inte tro det”

Tur då att det finns givmilda spelare.

Liverpool-stjärnan Alex Oxlade-Chamberlain, som kommer att missa finalen på grund av skada, har det senaste dygnet skapat många rubriker för sin fina gest till fyraårige supportern Bobbi Jaggar.

Bobbi och hans pappa Joe är hängivna Liverpool-supportrar och hade bokat flygbiljetter till Kiev, men gick bet på biljetter.

Då ryckte ”The Ox” in. 24-åringen fick reda på familjens situation via sociala medier och hörde av sig på Instagram och berättade att han hade fixat två platser.

– Jag kunde inte tro det. Det är en otrolig gest. Jag skäms inte över att säga att jag började gråta när jag läste meddelandet, säger Joe Jaggar till Liverpool Echo.

”Osar klass”

Det är inte första gången som Oxlade-Chamberlain är i kontakt med familjen.

Joe och Bobbi har besökt Liverpools matcher sedan Bobbi, som kallar sig ”Bobbi Ox”, var tre år gammal och i förra månaden fick han en matchtröja av sin idol efter Liverpools seger mot Manchester City – något som ”The Ox” själv förgyllde på Instagram.

– Alex är en kille som osar av klass. Det är inte många personer i livet som är sådana gentlemän, säger Joe Jaggar.

– I ett läge där han själv måste vara hjärtekrossad efter skadan så har han överraskat oss totalt med sin generositet. Vi är så tacksamma.